Veće kazne za građane koji prave divlje deponije i vlasnike kućnih ljubimaca

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će do kraja juna, ukoliko sve bude spremno, biti pripremljena nova odluka o višim novčanim kaznama, koje se, pre svega, odnose na čistoću grada.
Veće kazne za građane koji prave divlje deponije i vlasnike kućnih ljubimaca
Foto: 021.rs
Vučević je rekao da će se veće kazne pre svega odnositi na građane koji prave divlje deponije i prljaju javne površine, što ne znači da će odgovornost biti skinuta sa "Čistoće" i komunalne policije i inspekcije.
 
- Moramo doneti odluku o daleko strožim sankcijama za komunalno uređenje grada, odnosno javnu higijenu. Moraju biti drakonske kazne za onog ko baca smeće gde mu nije mesto, za one koji bacaju otpad gde god stignu, za one koji prave deponije. Mi svaki dan uklanjamo divlje deponije, a one niču opet, kao prečurke posle kiše i to je jedna konstantna borba, gde Grad troši enormna sredstva i resurse. Svako ostavi šut i građevinski otpad gde stigne, bez ikavih ili nedovoljnih sankcija. Moraju biti strože kazne i za vlasnike kućnih ljubimaca, koji za njima ne sklanjaju ono šta ostavljaju na javnim površinama - naveo je Vučević.
 
On je dodao i da "nijedan grad na svetu ne može da bude čist, ako svi bacaju smeće svuda", a da to ne znači da "Čistoća" ne treba i ne može da radi bolje, i da će "Grad još urednije da radi na uklanjanju deponija".
 
Predstavnici opozicione DS, SRS i DJB su naveli da je teško da prokomentarišu ovu najavu i da bi bilo dobro da su videli bar nacrt odluke, ali da sumnjaju da će to pomoći da grad bude čistiji. Istakli su da povećanje kazni i zavlačenje ruke u džep građana nije rešenje za nerad gradskih službi.
  • Ja

    04.07.2019 11:31
    Cistoca
    Salem se da treba cistiti iza kucnih ljubimaca. Da li su u redu tako visoke kazne. i kome su namenjene.izgleda samo budzet.
    Nije moj pas obrazovan kao gradske lutalice ( ima ih oko 5000 u Novom Sadu) pa da ide u "javni toalet" pa da ne mora da se skuplja za njim.
  • Vlada

    06.06.2019 11:10
    @Gladius et anus

    A za rađanje dece ne treba psihijatrijski pregled?
  • Gladius et anus

    06.06.2019 09:38
    Maximus
    Нужно је увести и обавезан психијатријски преглед за све који желе да имају псе. Тиме би се значајно смањио број напада паса на Новосађане, а поготово на децу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti