Novosađani se žale na nepropisno parkiranje i oštećene ivičnjake

Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge razmatrane su predstavke stanara zgrada na Bulevaru vojvode Stepe od 117 do 131 i u Balzakovoj ulici 10 i Maksima Gorkog 17a.
Novosađani se žale na nepropisno parkiranje i oštećene ivičnjake
Foto: 021.rs
Stanari zgrada na Bulevaru vojvode Stepe od 117 do 131, uputili su predsednici ove stambene zajednice žalbu na nepropisno parkiranje automobila između njihovih zgrada. Prema njihovim navodima, nesavesni vozači parkiraju svoja vozila već duži niz godina na uskom asfaltnom putu, koji služi za prolaz pešaka. Na taj način, ističu, ugrožena je sigurnost prolaznika, pa i dece koja se tu igraju. Otežan je i prilaz vozilima hitne pomoći, vatrogasnim vozilima ili vozilima za invalide.
 
Zahtev za zamenu oštećenih ivičnjaka, sanaciju oštećenja na pešačkom delu ispred Balzakove 10 i vraćanje betonskih elemenata kod igrališta u prvobitno stanje uputio je upravnik stambene zajednice Igor Baba-Vulić. On navodi da je prilikom izvođenja radova na vrelovodnoj mreži pre nekoliko godina došlo do nabrojanih oštećenja, ali oni nisu sanirani. 
 
"Radi se o frekventnom prolazu koji je ujedno i deo prilaza ka Domu zdravlja iz Balzakove ulice, a kretanje je otežano zbog nastalih oštećenja", navodi se u predstavci.
 
Stanari zgrade u Ulici Maksima Gorkog na broju 17a uputili su predstavku u kojoj navode da je potrebno urediti zeleni pojas ispred njihove zgrade i na taj način sprečiti njegovu devastaciju od strane nesavesnih vozača, dostavljača robe i ostalih koji na tom prostoru zaustavljaju ili parkiraju vozila.
 
Članice i članovi Komisije uputiće sve ove predstavke nadležnim komunalnim preduzećima i gradskim upravama sa zahtevima da se što pre iznađu rešenja za ove probleme.
 
Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na prethodno upućene predstavke i oni će biti prosleđeni građanima na kućne adrese.
  • dada

    06.06.2019 10:01
    Parking mesta za osobe sa inv
    Parking mesta za osobe sa invaliditetom (ispred doma zdravlja na Novom naselju,kao i većini obeleženih u gradu), kolicima ne možete izaći na trotoar od visokih ivičnjaka i zel. površine ,već morate voziti inval. kolica cestom do prvog pešačkog prelaza,gde postoji oboren ivičnjak.
    Trebali bi stručna lica zadužena za projektovanje istih,sesti u inv. kolica i da pokažu kako će sa parking mesta doći do trotoara.
  • Kaćanin

    06.06.2019 08:51
    parkiranje
    I u centru Kaća nema gde da se parkira , a ivičnjaci nisu oštećeni jer ih nikada nije ni bilo , a nema ni parkinga zato što nikad nije napravljen ; sve je samo velika kaljuga i baruština!
  • casovnicar

    05.06.2019 23:05
    parkiranje
    pa mi se u celom gradu zalimo na parkiranje vec koliko godina, odgovor grada je smanjenje parking mesta i parking servis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti