FOTO: Ponovo odloženo prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate

Prinudno iseljenje porodice Ninić iz stana u Tanurdžićevoj palati u Ulici Modene 1, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je, saznaje 021.rs.
FOTO: Ponovo odloženo prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate
Foto: 021.rs

Članovi porodice rekli su predstavnici izvršiteljske kancelarije Jasne Anđelić da ne žele da se isele iz svog doma i da su podneli krivičnu prijavu protiv kupca stana.

Kako je predstavnica izvršitelja konstatovala da se na licu mesta nalaze i drugi građani koji su se okupili da spreče izvršenje i da je iseljenje nemoguće sprovesti, ceo postupak je odložen, a Ninići su po drugi put uspeli da sačuvaju svoj dom. Inače, najavljeno je da će današnjem izvršenju prisustvovati i policija i bravar, ali njih ni ovaj put, kao i pri prvom pokušaju iseljenja 20. maja, nije bilo.

Pored porodice Ninić, pred vratima stana su bili i njihovi prijatelji, komšije kao i aktivisti Inicijative "Za krov nad glavom". Aktivisti su na Tanurdžićevoj palati okačili i veliki trasparent sa porukom "Izvršitelji-sudstvo-policija kriminalna koalicija!!!".

Podsetimo da je porodica Ninić 2007. godine uzela kredit za stan od 94.500 evra, do danas su banci isplatili na ime kamata i glavnice nešto manje od 80.000 evra, i imaju još dug od 81.000 evra. Oni su se tokom godina našli u problemu sa otplatom kredita zbog bolesti jednog člana porodice Ninić i smanjenja prihoda, a onda je banka zbog duga u januaru ove godine angažovala izvršiteljku Jasnu Anđelić. U postupku koji je usledio, stan je uz procenu da vredi 120.000 evra prodat na licitaciji za 84.500 evra plus troškove postupka, i izvršiteljka sada pokušava da iseli porodicu iz Tanurdžićeve palate, dok Ninići preko suda pokušavaju to da spreče.

  • Nekada i sada

    07.06.2019 18:16
    Razumem
    Uz svo razumevanje za probleme podrodice, to bi trebao da reši grad, socijalne službe, fondovi, solidarnost itd. Znate pre nego je ustanovljen sistem izvršitelja nije moglo ništa da se izvrši a sve presude ste mogli da okačite mačku o rep. Nisu mi simpatični izvršitelji niti se slažem sa ogromnim troškovima koje naplaćuju, na koje im je takođe država dala saglasnost, ali bez efikasnih izvršenja ne treba da postoje ni sudovi a ni zakoni jer je sve mrtvo slovo. Dakle, izvolite čelnici grada i druge službe pomozite porodici ali presude ili druge dokumente na osnovu kojih se izvršava, treba izvršiti.
  • Milan

    07.06.2019 17:37
    Zasto zaliti duznika, koji je sam se saglasio saprodajom stana neposrednom pogodbom? Bez saglasnosti duznika nema neposredne pogodbe, prema tome, to je njegova volja bila koju je spirazumom morao da potvrdi i da dostavi izvrsitelju. Bolje procitajte zakon, pa onda komentarisite.
  • milicica

    07.06.2019 17:30
    jadni mi
    Neko rece kako se i na zapadu mora platiti dug sto je cista istina i izbacujute ali mislim da je ovde problem obracun kamate i na zapadu nikad, se nece desiti da otplatis vise od dve trecine duga i da ti ostane tolika kamata pa kamata pa koliko vremena nisu placali da ostane 81ooo cini mi se jer je predpostavljam obracunavana kamata na kamatu i to radi lopovska banka i drzava dozvoljava samo na Balkanu, na zapadu sigurno ne. Usput mi nije jasno kako se neko usudjuje uzeti toliki kredit i jos pozajmiti 10000. Zao mi je sto cu reci ali to ne samo da je rizicno ves i neozbiljno a i rodjak bi pre dosao do para da ih je pustio da prodaju stan ali ko zna .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti