"Od 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom će se stizati za pola sata"

Krajem 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom će moći da se stigne za pola sata, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Mirović je danas sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.
 
Predsednik Pokrajinske vlade je još dodao da je ovaj projekat veoma značajan za građane u Vojvodini, jer je reč o najvažnijem pravcu koji će povezati Beograd, Staru Pazovu, Inđiju, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad.
 
Mihajlović je naglasila da je značajna vest da je na brzoj pruzi Beograd–Budimpešta postavljeno gotovo 17 kilometara novih koloseka pruge, gde će se vozovima ići 200 km/h. 
 
Ona je naglasila da Srbija prvi put gradi brzu prugu.  
 
"Ova pruga od Beograda do Budimpešte je veoma značajna za Srbiju i njene građane. Radimo je sa partnerima iz NR Kine, a na najtežoj deonici radi je jedna od naboljih svetskih kompanija RŽD iz Rusije", naglasila je Mihajlović. 
 
Radovi ne otvorenoj pruzi Stara Pazova-Novi Sad vredni su 247,9 miliona dolara, a izvodi ih ruska kompanija RŽD Internešnal. 
 
Predviđeno je da deonica bude završena do kraja decembra 2021. godine. Modernizacija i izgradnja dvokolosečne železničke pruge uključuje i izgradnju tunela i vijadukta "Čortanovci". 
  • Posle 2021

    12.06.2019 23:35
    Posle 2021
    Ko ce ostati da se vozi posle 2021?
  • kao u vicu

    12.06.2019 00:41
    bezparanizadisinisi
    a sta cemo mi za pola sta u BGD ?
  • smejte se

    10.06.2019 23:26
    Smejte se ali ako vozovi ne idu na jug, to zači da salajačka deca nemaju šta da gađaju kamenjem i da vežbaju preciznost. A šta ć od njih biti ako im oduzmete jedinu tradicionalnu sportsku aktivnost'

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti