Obilne kiše odložile redovno košenje trave u Novom Sadu

Zbog čestih padavina u poslednjih mesec i po dana, košenje trave u gradu bilo je otežano, kažu za 021 u "Gradskom zelenilu".
Obilne kiše odložile redovno košenje trave u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Oni podsećaju da je protekli maj bio jedan od najkišovitijih u poslednih nekoliko decenija i da u takvim uslovima trava raste tri, do pet centimetara dnevno.

Naglašavaju da radnici "Zelenila" rade prekovremeno, pa i subotom, kako bi stigli da pokose sve ono što se nalazi u Programu redovnog održavanja, a to je oko 480 hektara zelenih površina. Prioritet su, kažu, površine oko saobraćajnica, parkovi i blokovsko zelenilo. 

Na lokacijama uz saobraćajnice na mnogim mestima ove godine trava je košena čak sedam puta zbog bezbednosti građana. 
 
"Očekujemo da se za dan-dva stabilizuje situacija i da stignemo da pokosimo sve lokacije gde je posao kasnio zbog padavina, tako da koristim priliku da apelujem na građane na još malo strpljenja", kažu za 021 u "Zelenilu". 
  • Cocco

    08.06.2019 10:33
    @Cale
    Upravo tako. Lošem kur... Pardon! Lošem Zelenilu i trava smeta.
    I u Zelenilu bi sve bilo divno i krasno, samo da nije te trave. Te da se ne moraju zezati sa njom, naročito kada izdžiklja!

    Sa druge strane, čemu košenje? Za par meseci će zima, a zimi, što je opšte poznato, trava ne raste! Čak se sva osuši i ne predstavlja problem.
  • Cale

    08.06.2019 03:44
    Eh da, a pre toga su suse takodje odlozile kosenje. Uvek ima izgovora.
  • RT

    08.06.2019 01:38
    @Lala
    Da. Trava se kosi posle cvetanja, ali trava za ishranu stoke ili trava za sušenje - opet za ishranu stoke. I kosačice su takve da toliku travu mogu da savladaju.
    Ovo nije trava za ishranu stoke. Ovo je parkovska trava i da je pameti, kosili bi je do visine od 10 cm. Posle to bude daleko teže i duže traje. Habaju se travokosilice koje nisu predviđene za toliko trave, a o enormnom povećanju potreošnje goriva (itd.) da ne divanim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti