Ciklonizacija: Preparati za zaprašivanje komaraca nisu opasni za ljude

"Ciklonizacija" je prethodnih dana na teritoriji Novog Sada zaprašivala komarce, a pojedini građani požalili su se na učestalije kijanje i kašljanje u istom periodu.

Bilo je i onih koji su se žalili na suzenje i peckanje očiju.

Portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović za 021.rs navodi da preparati koje koriste za suzbijanje komaraca nisu štetni po ljude i da se prave po strogim propisima. On objašnjava da koriste preparate koji su namenjeni za upotrebu u urbanim sredinama i koje preporučuje Svetska zdrastvena organizacija. Prema njegovim rečima, količine preparata koje se koriste su veoma male i ne koristi se čista supstanca, već mešavina preparata i vode.

"To su toliko male količine da nisu toksične za ljude. Unazad pet do 10 godina koriste se selektivni preparati nove generacije, koji ni muve ne ubijaju, samo komarce", objašnjava portparol Aćimović.

On dodaje da postoji mogućnost alergijske reakcije na sastav preparata.

  • Cista istina

    13.06.2019 19:52
    @Robert & drugar
    Jeste druze, znao sam da iza ove komarac zavere stoje Miskovic, Djilas i Solak, ne bi me cudilo da je umesan i Soros, CIA, Iluminati ... Mozda uvoze preparate iz Vatikana, to obavezno proveriti.
    A da, Zemlja je ravna ploca i ameri nisu sleteli na mesec, za vakcine dopisi sam ili pitaj drugara on ocigledno sve zna
  • Izvidnica

    13.06.2019 19:42
    Evo ga opet
    Stvarno nista ne rade, eno opet leti avion :-)
    Sad polovina u zaklon, a polovina da aplaudira.
  • Npvosadjanin?

    13.06.2019 19:23
    Ajde da se dogovorimo
    Da nema Novosadjana, trebalo bi ih izmisliti.
    Pa dajte ljudi dogovorite se, da li uopšte ne prskaju, odnosno prskaju vodom pa komaraca ima sve vise, ili prskaju nekim otrov i ama pa sve potrovase.
    Dijagnoza: komentari cista shizofrenija.
    Ziveo nas Novi Sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti