Festival alternativnog i novog teatra od 25. juna na više lokacija u Novom Sadu

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra INFANT, 46. po redu, održaće se od 25. juna do 2. jula na više lokacija u Novom Sadu.
Ovogodišnji INFANT organizuje se pod sloganom "Potraga za ljudskošću".  
 
Direktor KCNS-a Bojan Panaotović istakao je da sama činjenica o trajanju festivala govori o njegovom značaju i kvalitetu o čemu decenijama pohvalno govore inostrani i domaći teatrolozi. 
 
"U menadžmentu KCNS-a dali smo Simonu Grabovcu i saradnicima potpunu kreativnu slobodu i zato imamo festival vredan svakog poštovanja. Želimo da INFANT bude što posećeniji, da privuče što više publike", rekao je Panaotović.
 
Selektorka ovogodišnjeg INFANT-a Sanja Krsmanović Tasić pre konačnog odabira pogledala je više od 80 predstava uživo i na snimcima i ako bi trebalo da se iz njih izvuče zajednička poruka, ona bi glasila: ono što nam ponajviše danas nedostaje jesu ljudskost i traganje za onim humanim u nama.
 
"Smatram da revolucija koja treba da nam se desi jeste revolucija u odnosima ljudi prema sebi samima, jednih s drugima i u našem odnosu prema prirodi", rekla je Krsmanović Tasić.
 
Urednik festivala Simon Grabovac naveo je da će se na predstojećem INFANT-u igrati predstave iz osam zemalja: Italije, Nemačke, Palestine, Južne Koreje, Češke, Švajcarske, Francuske i Srbije. Festival će svečano otvoriti plesna trupa Tula Limnejos iz Nemačke sa predstavom "Bes" na sceni "Jovan Đorđević" u SNP-u. Ovo je komad o šoku i protestu, vodi nas u svet kontradikcija u kojem se duboko oseća nemir.
 
Srbiju će predstavljati Reflektor teatar sa dokumentarnom predstavom "Smrt Fašizmu! O ribarima i slobodi", "Pošto gvožđe" Bertolda Brehta (Fakultet dramskih umetnosti) i "Emigranti" (Tri groša). Zatim, u saradnji sa fondacijom Matera (Italija), prestonicom kulture za 2019. godinu, biće odigrana predstava "Ljudska sramota".
 
Narednih dana ovogodišnjeg INFANT-a odigraće se predstave: "Srebrni nož" i "Greška pri sletanju" Goblin partija iz Južne Koreje, Fekete seretlek iz Češke sa predstavom "Kar", "Severna strana" An lu pur lom iz Francuske, komad "Enheduana" umetnice Aštar Mualem iz Palestine i "Romeo, Romeo, Romeo" Džošue Montena iz Švajcarske. 
 
Pored glavnog programa, na 46. INFANT-u biće i prateći program u okviru koga će se odigrati porodične predstave.
 
Predstave će biti igrane u Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Pozorištu mladih i na više otvorenih lokacija kao što su Futoški i Dunavski park.
 
Ulaznice će biti u prodaji od 17. juna. Cena pojedinačnih ulaznica za predstave biće 500 dinara, a za studente i organizovane posete iznosiće 300 dinara.
 
Detaljan program festivala dostupan je OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.