FOTO: Ordinacija "Zdravlje plus" - sve vrste radioloških pregleda po pristupačnim cenama

Radiološka ordinacija "Zdravlje plus" već više od 25 godina vrhunskom uslugom po pristupačnim cenama stoji na usluzi pacijentima.
Tim stručnjaka ordinacije čine licencirani medicinski radnici iza kojih stoji decenijsko iskutsvo i znanje, a koji je tu da pruži sve vrste RTG, EMG, ultrazvučnih snimanja, magnetnorezonantne dijagnostike, konsultacija i savetovanja.
 
Kada su u pitanju RTG snimanja, u ordinaciji "Zdravlje plus" moguće je uraditi sve preglede od urgentnih stanja kao što su oboljenja stomaka, pluća, traumtaskih stanja kao što su iščašenja i druge povrede bilo kog dela tela, pa sve do skrining pregleda za dobijanje lekarskih uverenja i kontrolnih pregleda radi praćenja zdravstvenog stanja.
 
 
Takođe, ova ordinacija omogućava i preglede gastro-intestinalnog sistema, koji su znatno komforniji od endoskopije.
 
Kako je za 021 istakao radiolog dr Štefan Vindiš iz ordinacije "Zdravlje plus", ono što treba posebno naglasiti je da se uz pomoć najsavremenijih metoda i opreme pre svega vodi računa da pacijentu bude komforno i da je adekvatno zaštićen.
 
 
"Konstantno modernizujemo aparate, mašine koje koristimo se redovno servisiraju i kontrolišu, upravo kako bi se smanjila količina rendgen zraka koja se primenjuje, a time i štetnost po pacijenta i osoblje. Optimizacijom uslova postižemo to da je minimum štetnog dejstva po pacijenta, a to ostvarujemo korišćenjem tzv. 'tvrdozračne tehnike' uz maksimalnu kolimaciju zračnog snopa", kaže za 021 dr Vindiš.
 
Kada su u pitanju EMG pregledi, centar "Zdravlje plus" nudi elektromiografiju i elektroneurografiju. Kod ovih vrsta pregleda rade se EMNG merenja - elektromioneurografska pretraga. EMNG merenju prethodi kompletan neurološki pregled sa punom neurološkom obradom. Ovaj neurološki pregled se izvodi elektrodama koje ne probijaju kožu, čime se isključuje mogućnost infekcije, a sam pregled ne boli. U veoma retkim slučajevima, koriste se igle, sterilisane na poseban način suvom sterilizacijom. Celokupna ova dijgnostika radi se uz konsultaciju sa neurologom - neuropsihijatrom.
 
 
Još jedna usluga koju nudi ordinacija "Zdravlje plus" jeste kompletna ultrazvučna dijagnostika.
 
Kada je u pitanju magnetna rezonanca, dr Vindiš napominje da je važno istaći to da MR aparat pri snimanju ne koristi jonizujuće zračenje i nema dokazano štetno dejstvo po pacijenta.
 
 
"U pitanju je savremena i moćna dijagnostička metoda koja može skenirati celo telo i bez koje je, zapravo, moderna medicina nezamisliva", napominje dr Vindiš i dodaje da se nalazi izdaju u najkraćem mogućem roku, i što je još važnije - za magnetnu rezonancu nema lista čekanja. Svako snimanje magnetnom rezonancom se planira i radi za svakog pacijenta zasebno i posvećuje mu se naročita pažnja. 
 
Kako kaže dr Vindiš, metodama i aparaturom koja se koristi prilikom ultrazvučnih pregleda u  ordinaciji "Zdravlje plus", moguće je otkriti, lokalizovati i izmeriti i najmanje promene kako na površnim, tako i u dubokim strukturama i organima. Color Doppler dijagnostika koja se upotrebljava za procenu protoka krvi kroz krvne sudove, kao i prokrvljenosti organa, kombinuje se sa 2D i 3D ultrazvučnom tehnikom kako bi s eprocenilo stanje zidova krvnih sudova i rano otkrilo neko vaskularno oboljenje. 
 
 
"Svaki pregled se maksimalno prilagođava potrebama i opštem zdravstvenom stanju svakog pacijenta, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge. Znamo koliko je danas pacijentima važno da znaju da ih lekar sasluša i da će mu pružiti nepodeljenu pažnju i dati odgovore na sva eventualna pitanja i nedoumice. Zbog toga je zakazivanje izuzetno lako, vreme dobijanja usluge je maksimalno optimizovano, nema lista čekanja, a rezultate će klijent dobiti u što kraćem roku, kako bi se šo pre počelo sa eventualnom terapijom ili daljom dijagnostikom", navodi za 021 dr Vindiš.
 
Takođe, ordinacija "Zdravlje plus" redovno na svom sajtu obaveštava svoje trenutne i buduće korisnike o metodama koje radi, kako bi pacijenti imali uvid u to šta se i kako koristi i osećali se bezbedno i sigurno da će se u svakom pogledu i u svakom momentu adekvatno voditi računa o njihovom zdravlju.
 
  
 
Radno vreme ordinacije "Zdravlje plus" je svakog radnog dana od 8 do 19 časova, a brojevi telefona za zakazivanje pregleda su 021/644-74-70, 064/382-62-54

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti