Iz budžeta grada 6,2 miliona dinara za javne toalete

Za održavanje četiri javna toaleta u Novom Sadu, iz budžeta Grada ove godine će biti plaćeno 3,1 miliona dinara bez PDV.
Iz budžeta grada 6,2 miliona dinara za javne toalete
Foto: 021.rs

Posao će obavljati firma SR "SĐ Higijena-Đorđe Stankov" koja je dala najpovoljniju ponudu na javnoj nabavci.

Radi se o javnim toaletima u Kralja Aleksandra, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Beogradskom i na Sunčanom keju.

Dodajmo i da je Grad raspisao tender za postavljanje, održavanje i uklanjanje mobilnih toaleta, a vrednost nabavke je 3,1 miliona dinara bez PDV-a.

Ovaj tender će obuhvatiti postavljanje jednog ili dva mobilna toaleta na više autobuskih okretnica, taksi stajališta, šetališta na Keju i drugim lokacijama po potrebi tokom godine.

Takođe, tenderom je predviđeno i da se postavi veći broj mobilnih toaleta za razne manifestacije kao što su Kupusijada u Futogu, Novosadski maraton i polumaraton, a najviše će biti postavljeno tokom Egzit festivala i to 275 kabina i 20 pisoara.

  • Kejski galamdžija

    18.06.2019 15:07
    i kejski mokranjac
    Jeste li ljuti?
  • Svrha

    18.06.2019 12:07
    Toaleti ispod spomenika su postavljeni zbog omladine koja na keju svake noći krši javni red i mir, piju na javnom mestu do zore (naravno pritom i viču, pevaju, cerekaju se i slično), te moraju negde da se isprazne. Ranije su to radili po okolnim ulazima i dvorištima, ali pošto su se stanari odbranili od takve agresije zaključavanjem većine ulaza, grad je morao da se pobrine za koliko-toliko održanje higijene, te je dovukao te naprave. Sve je ustvari polulegalno urađeno, jer po Zakonu o javnom redu i miru, niko nema prava da uznemirava stanovnike bilo kog dela grada nakon 24h. Ali rukovodstvo grada i nadležnih javnih preduzeća, čak udešavaju uslove omladini za provod do zore postavljanjem kontejnera za otpatke na šetalištu, kao i mobilnih toaleta ispod spomenika. Verovatno misle da će se tako umiliti omladini da glasaju za njih, a pri tome omladina se i anestezira alkoholom, te izbacuje bes deranjem, što je jedna vrsta ventila i pogoduje održavanju aktuelne vlasti. O dugoročnim posledicama takvog trenda malo se razmišlja.
  • Uzas

    18.06.2019 07:05
    Nad uzasima
    Wc ispod spomenika...da lapo smrdi turistima i odlicno izgleda moram priznati
    Ima li neko normalan u ovom gradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti