Nagrada novinarki Radija 021

Novinarka Radija 021 Vanja Đurić dobitnica je nagrade regionalnog festivala tv minijatura "Pres vitez" u kategoriji male i lokalne produkcije.

Novinarka Radija 021 Vanja Đurić dobitnica je nagrade regionalnog festivala tv minijatura "Pres vitez" u kategoriji male i lokalne produkcije. Đurićeva je priznanje dobila kao jedan od autora televizijske reportaže "I idem dalje u životu" za šta su nagrađeni i novosadski novinari Duška Bajić i Nikola Milinkov.

Prethodno radeći u TV produkciji 021, troje mladih novinara su tokom prošle godine realizovali emisiju "Vojvodina kao drugi svet" koja je emitovana na Radioteleviziji Vojvodine, kada su nastale mnogobrojne televizijske reportaže, pa i nagrađena. Naša novinarka kaže da su u reportaži predstavljene tri lične priče ljudi koji se i pored teških sudbina nisu predali, već "idu dalje u životu".

"Snimajući materijal za emisije došli smo do tri odlične priče i nismo želeli da one ostanu nezabeležene ili u nekoj arhivi daleko od bilo čijih očiju, jer govore o troje optimističnih ljudi. Oni zbog bolesti, starosti ili nekog fizičkog nedostatka nisu poklekli, već su pobedili svoje strahove, pa i samu bolest kao što je rak i podignute glave nastavili svoje živote", objašnjava Đurićeva.

"Motiv za učešće na festivalu Pres vitez nam nije bila nagrada, već prilika da kao grupa mladih i još  nepoznatih autora, novinara, pokušamo da donesemo nešto drugačiji pristup u televizijskom novinarstvu u Srbiji, ali i da dokažemo da ne morate biti deo velike medijske kuće, kao što su B92 ili RTS, da bi neko primetio vaš rad", dodaje ona. Bez obzira na to što je sada fokusirana na radijsko novinarstvo, naša novinarka naglašava da njoj to nije prepreka za pričanje dobrih priča i televizijskim sredstvima "samo je važno da imate ideju i jaku volju da pokažete publici da nisu senzacionalizam, krv i Veliki brat jedini koji mogu da ih prikuju za ekran".

Ipak, među dobitnicima ostalih nagrada su uglavnom novinari iz pomenute dve kuće, dok je Gran pri petog festivala "Pres vitez" otišao Sašetu Dimovskom iz Makedonije za minijaturu "Škola za jedno dete" u produkciji "Kazar filma". Festival, koji ima najbrojniji žiri – čak 20 članova, podržali su Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, kao i pokrajinski Sekretarijat za informisanje.

  • Тигрица

    28.03.2011 07:58
    ''da nisu senzacionalizam, krv i Veliki brat jedini koji mogu da ih prikuju za ekran''

    Жао ми што нисам гледала награђену емисију али цитиране речи су сасвим довољне да велику похвалу.
  • LinDe

    27.03.2011 19:43
    :)
    Bravo i sve čestitke za Vanju i ekipu,samo nastavite tako :)
  • ddd

    27.03.2011 08:18
    @Anonimus
    Slažem se, na žalost,ali baš zato je onakav radio sa zdravom i smelom kritikom još potrebniji a posao novinara još izazovniji - razdvajati žito od kukolja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti