Gitarijada Vojvodine od 28. do 30. juna u Kisaču, nastupaju Ritam nereda, YU grupa i Đorđe David

Peta po redu "Gitarijada Vojvodine" održaće se od 28. do 30. juna u Kisaču.
Gitarijada Vojvodine od 28. do 30. juna u Kisaču, nastupaju Ritam nereda, YU grupa i Đorđe David
Foto: Pixabay
Za petak su najavljeni nastupi Ritma nereda i Atomskog skloništa, kao i grupe Nemir, prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, i benda Po kratkom postupku
 
U subotu će se predstaviti muzičar iz Slovačke David Kolar, zatim novosadski Ahtung bend, talentovani devetogodišnji bubnjar Petar Milutinović, a onda sledi koncert YU grupe
 
Nedelja je rezervisana za mlade rok nade iz Niša bend Hazel i Đorđa Davida
 
Ove godine u takmičarskom delu nastupiće 14 bendova koji se bore za vredne nagrade, a pobednik će, pored snimanja singla u Studiju M, nastupiti na Opens Future Shock bini na Exitu.
 
"S obzirom na to da je reč o ozbiljnom, dobro organizovanom festivalu, koji postaje sve zapaženiji i posećeniji, Grad mu pruža punu podršku i nastaviće to da čini. Takođe, veoma je važno što se ovaj program realizuje u prigradskom naselju i služi decentralizaciji kulture, što je jedan od prioriteta ove Gradske uprave. Ovakvi sadržaji, posebno dobijaju na značaju u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, i kada se intenzivno radi na realizaciji projekta Evropska prestonica kulture 2021. godine", naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. 
 
YU grupa drugi put nastupa na Gitarijadi i prezentovaće svoj najnoviji album "Evo stojim tu", a na bini će se pojaviti u stalnom sastavu.
 
Detalje o festivalu možete pronaći OVDE.
  • Zare

    29.06.2019 18:54
    Novi Sad
    Bio sam i poslušao sinoć mlade, ne afirmisane grupe gde je bilo vredno slušanja par takvih grupa. Onda sam se zapanjio kad je pobedila grupa iz Hrvatske koja ne da nije početnička već čujem imaju i album i postoje blizu decenije. Ostadoh zbunjen jer sam mislio da se takmiče mlade ne afirmisane grupe i da je njihova promocija cilj festivala! Ali to je valjda kod nas postalo pravilo.. Ajde da vidim da će u Hrvatskoj da pobedi srpska grupa i da će da je promovišu, finansiraju spot, vode na druge festivale.. Dobar vic..onda se ne pitajte zašto nam mladost svoje talente daruje tudjim zemljama.
  • Marko

    19.06.2019 09:51
    hahahha
    Đorđe SNS David je konačno dobio plaćeni angažman...
    Ko ode na ovo - magarc.
  • Maya

    19.06.2019 09:44
    Jao
    Djordje David i Zvezde Granda :D

    Nadam se da ce nositi svoje cuvene naocare, srebrni kacket i majicu na sljokice. Ipak je on "the star" :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti