FOTO: Napreduje proširenje Bate Brkića, rešiće se problem nesuđenog bazena na Novom naselju

Lokalna vlast će pronaći rešenje za problem nezavršenog kompleksa bazena na uglu Ulice Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju, koji je trenutno velika betonska rupa puna vode zarasla u korov, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević.
FOTO: Napreduje proširenje Bate Brkića, rešiće se problem nesuđenog bazena na Novom naselju
Foto: 021.rs

Vučević je prilikom obilaska radova na produžetku Ulice Bate Brkića u pravcu Futoškog puta, naveo da nije srećan što tu postoji velika rupa puna vode i da to mora da se reši.

Kako je pojasnio, Grad i danas nije siguran ko je vlasnik zemljišta. Naime, pre 15 godina ovo zemljište je od Grada kupila slovenačka kompanija Tuš koja je potom propala, i navodno je sada vlasnik zemljišta Idea ili neka firma povezana sa njima.

Vučević je dodao da su poslednje informacije koje imaju te da je investitor tražio da se promeni namena zemljišta iz sportskog objekta u komercijalno-stambeni i da se mora pregovarati, jer Grad Novi Sad nema načina da oduzme tu parcelu, a opet ne može da ostavi ovako stanje. Ipak, kako je naveo gradonačelnik, lokalna vlast će poštovati želju građana da tu bude kompleks bazena i namerava da se u razgovorima sa investitorom dogovori tako da na većem delu te površine ipak bude izgrađen sportski objekat.

Pomenimo i da je Vučević dodao da je preko 300 miliona dinara za probijanje Ulice Bate Brkića samo manji deo novca uloženog u proširenje saobraćajnice, navodeći da su otkup zemljišta i drugi troškovi završetka uređenja ovog dela Novog naselja, odnosno Satelita, iznosili oko 870 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu gotovi za najviše mesec i po dana.

Prvi čovek Novog Sada je najavio da će se u ovom kvartu, kao i na Novom naselju nastaviti ulaganja i narednih meseci, u vidu otkupa preostalih parcela u Tozinovcu, a da sledi i probijanje Ulice Bate Brkića ka Veterniku, nadogradnja Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada", rekonstrukcija Osnovne škole "Miloš Crnjanski", gradnja kulturne stanice i drugo.

  • novinar no 1

    15.08.2019 14:43
    xoxox
    a es kapital u bocarinom vlasnistvu
  • Dada

    23.06.2019 18:29
    Samo kad sam se sa tog Satelita odselila! Ništa pametnije nisam mogla uraditi. Nisu mi toliko smetali ni skrnavi stanovi sa idiotskim rasporedom, ni prljavi ulazi koji smrde na vlagu, ni ispucali trotoari zasuti smećem koliko ljudi. Kakvih tu likova ima!
  • /

    23.06.2019 14:55
    /
    kao da nemas 50m nize nema veza sa bulevarom patrijarha
    ovo je bas krajinski sve ogoljeno

    bas da vidim gde ce kupusari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti