FOTO: Brigu o stopalima prepustite stručnom timu "Fit2feet"

Salon medicinskog pedikira "Fit2feet" omogućio je Novosađanima da na jednom mestu dobiju kompletnu stručnu brigu o stopalima.
Često neopravdano zanemarujemo stopala, koja su najosetljiviji, a ujedno i najopterećeniji deo tela. Budući da ceo dan "trpe" našu težinu, dolazi do toga da su znatno opterećena. Zbog toga je potrebno da nega stopala bude kontinuirana i detaljna. Ukoliko se ispusti neki od koraka, loša nega može da se odrazi kroz razne probleme i bolesti stopala. 
 
Ovim činjenicama su se vodili u salonu "Fit2feet" i priuštili građanima da na jednom mestu, po visoko higijenskim standardima i medicinskim procedurama, dobiju kompletan medicinski pedikir, sa akcentom na konkretan problem.
 
 
U prijatnom ambijentu i opuštenoj atmosferi, usluge medicinskog pedikira rade se sa vrhunskom medicinskom opremom i kozmetikom. Nakon dijagnostike i tretiranja problema, pacijent dobije kompletan pedikir sa uklanjanjem zanoktica, električno turpijanje, sečenje noktiju, potom pakovanje i masažu stopala. Kako ističu u ovom salonu, kod njih je moguće raditi sanaciju svih problema, od hiperkeratoze, do kurjeg oka, dijabetičarskog stopala i uraslih noktiju. 
 
Higijenski standardi salona su postavljeni prema najstrožim kriterijumima struke. Svaki tretman ima propisane higijenske protokole, koji se obavezno sprovode, kako pre, tako i posle svakog tretmana. Između dva tretmana, kabina se obavezno čisti i dezinfikuje, dok set instrumenata prolazi složeni proces dezinfekcije i sterilizacije autoklavom. 
 
 
Prethodno ultrazvučno očišćeni i dezinfikovani instrumenti pakuju se u kese za sterilizaciju i sprovodi se postupak sterilizacije autoklavom. Sterilna kesa sa instrumentima se otvara pred pacijentima pre početka tretmana.
 
Estetsko kozmetički tretman podrazumeva tretman zdravog stopala i mora se raditi redovno. Medicinska nega stopala kreće onog momenta kada se na stopalu nađe neka zdravstvena promena, kao što su gljivice, kurje oči, zadebljali nokti, urasli nokti, napukle pete - ragade.
 
U okviru Fit2Feet-a, radi se skeniranje stopala 2D skenerom i izrada uložaka po meri. S obzirom na to da su stopala kompleksne građe, izložena su velikom opterećenju, a samim tim i širokom rasponu potencijalnih povreda i deformiteta.  
 
 
Stopala podupiru kompletnu težinu tela. Pravilna anatomija stopala utiče na rasterećenje zglobova, karlice i kičme. Izradom uložaka po meri, postiže se rasterećenje, potpora i udobnost u svakoj obući.  
 
 
Ko želi da nadomesti brigu o svojim stopalima, može po preporuci osoblja "Fit2feet" nabaviti i medicinske papuče - zatvorene letnje i celogodišnje.   
 
 
Anatomske papuče izrađene su od prirodnih materijala i preporučuju se svim osobama koje dugo stoje, pružajući udobnost i siguran korak. Prednost ove obuće je ta što su izuzetno lagane, što pruža osećaj udobnosti i rasterećenosti nogu i stopala. 
 
Osoblje ovog salona medicinskog pedikira o svakom pacijentu vodi kartoteku.
 
Više informacija o salonu, možete dobiti putem sajta, fejsbuk stranice, a svoje termine možete zakazati putem telefona 021/674-11-44; 021/63-63-662 ili na 063/368-007.
 
Salon medicinskog pedikira "Fit2feet" nalazi se na Bulevaru kralja Petra I 28b, a dodatna pitanja možete poslati i putem mejla fit2feet@mediplussrb.com.  

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti