Dolaskom na Štrand u ponedeljak, pomažete malom Božidaru iz Kovilja

Šestogodišnji Božidar Radojčić iz Kovilja oboleo je od cerebralne paralize, a dolaskom na Štrand u ponedeljak direktno mu pomažete da se izleči.
Božidar je rođen u 30. nedelji. Prvih mesec dana proveo je u inkubatoru, gde je imao velike komplikacije sa radom creva, zbog čega mu je mozak pretrpeo ozbiljne posledice. 
 
Vremenom su roditelji primetili da se dete ne razvija kao njegovi vršnjaci, pa je nakon analiza utvrđeno da mu je povređen centar za pokrete i motoriku. Sa dve i po godine, Božidaru je dijagnostifikovana cerebralna paraliza.
 
Kako bi mu se zdravstveno stanje popravilo, neophodno je uraditi transplantaciju matičnih ćelija, a posle toga sprovesti rehabilitaciju.
 
Dolaskom na Štrand u ponedeljak, ne plaćate ulaznicu, već donaciju za Božidara. Ovo je akcija koju već pet sezona sprovodi Gradsko zelenilo, pod nazivom "Humanitarni ponedeljak". Zahvaljujući akciji, bezbroj dece uspelo je da dobije potrebne terapije i drugu vrstu pomoći. 
  • Kaćanka

    30.06.2019 20:49
    Hajmo Kacani...ima se toliko....bar po jedan klik...dok traje utakmica...ajmo 3030.....261...ajmo veliki Bozidari za malog Bozidara......Boza Parket, Boža Božur....Boža Sloga....
  • Dragana

    30.06.2019 19:36
    Odgovor za Kacanka
    Na stranici humanitarne organizacije" Budi human"-Aleksandar Sapic se nalaze podaci o brojevima ziro racuna na koje se moze uplatiti pomoc za Bozidara.Takodje ko zeli i može moze poslati sms sa tekstom 261 na broj 3030.
  • Kaćanka

    29.06.2019 17:05
    Lepo je sve to...humani ponedeljak ali majku mu zar smo dotle dosli....dokle vise tako da lecimo decu. Sramota. U ponedeljak je 1.....bice plata...dajte i neki ziro racun dacu od srca koliko budem mogla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti