Galerija Matice srpske organizuje vođenja kroz postavku za turiste tokom Egzita

Galerija Matice srpske organizuje program "Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska" za turiste koji posećuju Novi Sad tokom Egzita.
Namera GMS je da promoviše srpsku nacionalnu umetnost i kulturnu baštinu i na taj način je približi stranim turistima. 
 
"Pored izuzetnog programa koji nudi festival, posetioci imaju mogućnost da se u popodnevnim satima upoznaju sa srpskom nacionalnom umetnošću i uživaju u prijatnom ambijentu Galerije Matice srpske. Pričom o istoriji zabave i slobodnog vremena kroz 10 dela srpske umetnosti koja su izložena u stalnoj postavci Galerije posetioci će saznati kako se u umetnosti prikazivala ova tema i upoznati se sa načinom života ljudi na ovim prostorima u prošlosti", navode u Galeriji Matice srpske.
 
Stručna vođenja kroz stalnu postavku na engleskom jeziku organizuju se u tri termina: 13, 15 i 17 sati. Ulaznica sa vođenjem i osveženjem je 250 dinara. 
 
Takođe, Galerija Matice srpske će se i ove godine predstaviti na samom festivalu u okviru "OPENS State of Exit" zone, gde će u okviru programa Omladinske prestonice Evrope, mladi kustosi – srednjoškolci i učesnici dva projekata Galerije Matice srpske namenjena mladima "Mala škola muzeologije" i "KULtura kroz Novi Sad", na zanimljiv način približiti umetnička dela iz kolekcije Galerije posetiocima festivala.
  • Komifo

    02.07.2019 10:34
    @Damjanov Zelenko

    I dalje se verovatno nađe više poštovaoca umetnosti nego među 'turistima' koji dolaze tokom ostatka godine.
  • /

    29.06.2019 23:30
    /
    Damjanov Zelenko
    pa i nema tu bas puno prave umetnosti
  • Damjanov Zelenko

    29.06.2019 20:43
    Da samo sto ti likovi sto dolaze na exit blage veze nemaju sa pravom umetnoscu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti