FOTO: Srbija u Moskvi ima reprezentaciju koju čine deca lečena od raka, već smo osvojili medalju

Srbija ima možda i najjaču reprezentaciju koja trenutno učestvuje na Svetskim pobedničkim igrama dece lečene od raka.
Naime, osmoro dece, uzrasta od devet do 17 godina, trenutno boravi u Moskvi na "malom" olimpijskom takmičenju za mališane koji su se izborili sa rakom. Samo takmičenje održava se desetu godinu zaredom, a kako za 021 kaže predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora, reprezentacija Srbije učestvuje već osmu godinu.
 
"Deca su otputovala na takmičenje pre dva dana, u pratnji dva volontera i igre su u toku. Mi već imamo prelepe vesti jer je naša takmičarka, devetogodišnja Dunja Piljić, već osvojila medalju i to srebro u atletici. Ona je i naša najmlađa takmičarka. Neverovatan je prizor mališana iz oko 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno na stadionu CSKA predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Radujemo se njihovom povratku i nadamo se da ćemo ih na aerodromu 'Nikola Tesla' dočekati sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju - njihovo zdravlje i njihovi životi", navodi Joland Korora za 021.
 
 
Mališani se takmiče, između ostalog, u malom fudbalu, stonom tenisu, streljaštvu, šahu, atletici itd.
 
 
"Mali heroji se u kampu druže, razmenjuju suvenire i zasluženo se lepo provode, uz divnu dobrodošlicu koju nam svake godine pruža domaćin", dodaje Korora za naš portal.
 
Naši mali reprezentativci vraćaju se u ponedeljak.
  • Lenka

    05.07.2019 12:24
    divna deco
    Draga deco, neka vas Bog poživi u ZDRAVLJU!!! i radosti hiljadu godina i da se nikada ni jednom deteu ne ponovi ono kroz šta ste vi prošli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti