Pretnje najmlađem kandidatu uoči izbora za savet mesne zajednice u Begeču

Izbori za članove Saveta Mesne zajednice u Begeču održavaju se sutra, a kampanja je dostigla vrhunac kada je jedan od kandidata dobio preteću poruku u sandučetu.
Pretnje najmlađem kandidatu uoči izbora za savet mesne zajednice u Begeču
Foto: 021.rs
David Francisti ima 18 godina i odlučio je da se kandiduje za člana Saveta, imenom i prezimenom, zajedno sa preostalih osam Begečana u okviru lokalne inicijative. Svi se kandiduju imenom i prezimenom, neki od njih već imaju iskustvo u Savetu, a pojedini su potpuno novi, poput Davida. Njihova parola je: "Begeč zaslužuje da sam odlučuje".
 
 
Protivkandidati su iz redova Srpske napredne stranke, koji su izašli sa sloganom "Zato što volimo Begeč". 
 
 
Kako za 021 navodi aktuelni predsednik Saveta MZ u Begeču i kandidat Nikola Živanov, njihova kampanja je bila skromna i sastojala se od deljenja flajera.
 
"Savet je već dobio podršku građana i polovina sadašnjih kandidata su već članovi, te njihov rad u poslednje četiri godine dovoljno govori. S druge strane, SNS vodi ozbiljnu kampanju, kao da se radi o izborima u Beogradu, a ne u malom selu s 3.500 stanovnika. Aktivisti iz dana u dan obilaze građane po kućama, ispituju, traže glasove, nude prevoz i druge usluge, a pojedinim kandidatima nuđeno je i da se 'dobronamerno' povuku kako ne bi imali neke probleme. Meni je to neshvatljivo, ali treba imati u vidu da samo još u ovoj mesnoj zajednici nisu na vlasti i da je moguć i scenario iz Lučana", navodi Živanov.
 
Kako dodaje, najmlađeg kandidata atmosfera nije uplašila i David se kandidovao, kao mladić koji je godinama volonter Crvenog krsta i aktivan na više strana. U sandučetu ga je upravo sačekao flajer s njegovim precrtanim licem i natpisom "PSSSSSSSSSSST!".
 
 
"Prijavili smo policiji, David je bio da da izjavu i inspektor je sačinio prijavu. Sad očekujemo da nadležni ovo rešavaju i da svaki meštanin bude zaštićen od ovakvih pretnji. Zaista je neverovatno da smo u ovom mirnom mestu došli do pretnji, čak i na ulicama, zato što je neko drugačije politički opredeljen. Iako smo poslednje četiri godine upućivali nadležnima u Novom Sadu pisma s potrebama meštana i zahtevima da se lokalna pitanja rešavaju, ni na šta nisu reagovali, do pre 20 dana. Od tada mašine non-stop rade, afsaltira se, gradi, bio je i gradonačelnik u poseti sa ministrom Udovičićem... Niko nikada nije posetio mesnu zajednicu. Samo sa svojim članovima komuniciraju". navodi Živanov.
 
Dva izborna mesta u Begeču - u OŠ "Veljko Petrović" i u Maloj sali Doma kulture, biće otvorena od sedam do 20 časova.
  • zoran

    09.07.2019 09:59
    1234
    paničan strah od gubljenja vlasti ih motiviše na takvo ponašanje. kad pozicije zauzmu keramičari,kafe kuvarice,vozači... koji su svesni šta gube i šta ih čeka(u najboljem slučaju vraćanje na stare pozicije), onda ne treba da čudi tolika količina nervoze i grčevita borba za opstanak na vlasti. s druge strane, većina građana, onih obrazovanih, mislećih, sposobnih je napustilo srbiju, pogotovu male sredine i svoju sreću potražilo napolju, i zauvek diglo ruke od srbije.
  • Rezultat

    08.07.2019 12:24
    Ne bi pobedio svako, nismo pobedili pre 4 godine. Imamo pravo da komuniciramo sa našim glasačima. Imamo pravo da se čujemo sa njima i da se potrudimo da svako ko bi glasao za nas izađe na izbore. Imamo pravo da uz prethodni dogovor sa njima prevezemo stare. Možete da lažete do sutra, gde je snimak kako bilo kome branimo da uđe da glasa? Kakve su to izmišljotine i ko veruje u to? Istrošila se baterija na telefonu pa niste mogli da snimite? Zbog takvog laganja i neorganizovanosti ste tu gde ste. I ne dopisujem se više sa bivšima, pozz.
  • Begec

    08.07.2019 10:15
    Rezultati
    Sa onakvom vojskom i prisilom pobedio bi svako..ako je pobeda kad se mestani izvlace po spiskovima i zabranjuje se glasanje ljudima..onda stvarno..tek ce begec shvatiti kad grad uzme sve.Ali kasno..na zdravlje begec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti