Započeta kupovina 50 novih gradskih autobusa u Novom Sadu

GSP je raspisao javnu nabavku 50 novih autobusa - 30 solo i 20 zglobnih autobusa, sa ugrađenim motorom sa pogonom na komprimovani prirodni gas.
Započeta kupovina 50 novih gradskih autobusa u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Reč je o niskopodnim autobusima, opremljenim klima uređajima, koji će se nabavljati u dve faze. 
 
Svi solo autobusi moraju da imaju minimum 28 mesta za putnike, jedno mesto za vozača i jedno za putnike sa posebnim potrebama. Ukupan kapacitet solo autobusa treba da bude 90.
 
Zglobni autobusi treba da imaju kapacitet minimum 38 mesta, dok je ukupan kapacitet putnika koji može da primi autobus 150.
 
Procenjena vrednost ove nabavke je oko 1,3 milijardi dinara bez PDV ili oko 1,5 milijardi dinara sa PDV.
 
Na tenderu se vrednuje ponuđena cena, kao i period isporuke vozila. Inače, rok za isporuku novih autobusa ne može da bude duži od 180 dana. 
 
Nabavka je otvorena do 8. avgusta. 
 
Ova nabavka je dugoočekivana i, prema najavama gradskih čelnika, trebalo bi da značajno poboljša stanje u kojem je GSP. Kako je 021 pisao, na ulicama Novog Sada saobraćaju autobusi koji su odavno spremni za rashodovanje, ali preduzeće ovaj potez ne sme da preduzme zbog već hroničnog nedostatka vozila. U GSP je i manjak vozača, koji godinama odlaze u inostranstvo. 
 
Da problemi postoje svedoči i podatak da je GSP prošle godine poslovao u gubitku od čak 202 miliona dinara. Detaljnije o javnom pevozu u Novom Sadu čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Sada malo mislite

    09.07.2019 23:34
    Daj prestanite sa pricama o javnim nabavkama i sl...takodje ajmo malo batalite svoje dzepove ( idu izbori).....sta mislite da malo date posla onim mucenicima u ikarbusu ili sl....jeste culi za DRZAVNI INTERES, ejjjj 50 autobusa ,dajte to nekom od nasih firmi ko
  • Vozac

    09.07.2019 11:54
    Da li se zna
    Kakva se vozila nabavljaju,da li su samo za gradske linije ili ce biti i za prigradske.Realno nisu potrebna vozila sa 3 vrata na prigradskin linijama.Kako to vec nisu shvatili da treba da se nabave i vozila sa Low Entry i dvoje vrata.Sta ce treća vrata na linijama do Beocina,Banostora i Luga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti