Udžbenici za prvake u Novom Sadu kupovaće se javnom nabavkom

Sve osnovne škole u Novom Sadu podneće zahteve gradskoj upravi, koja će javnom nabavkom i u skladu sa zahtevima ustanova, kupiti udžbenike i besplatno ih podeliti prvacima.
Udžbenici za prvake u Novom Sadu kupovaće se javnom nabavkom
Foto: Pixabay
Kako za 021 navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, udžbenici će stići u svaku školu do 1. septembra i početka školske godine.
 
Kako je saopšteno, svi učenici prvih razreda osnovnih škola u Novom Sadu dobiće besplatne udžbenike, a iz gradske kase će za to biti izdvojeno 25,7 miliona dinara. 
 
Pravo na besplatne udžbenike imaće prvaci koji već nisu ovo pravo ostvarili putem programa Ministarstva prosvete.
 
Ova mera deo je Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, a u okviru kog je planirana potrošnja oko 72 miliona dinara. Šta će još biti finansirano učenicima saznajte OVDE.
  • Kralj Petar

    09.07.2019 15:46
    Šema
    Što više javnih nabavki preko Vladimira Jelića, to manja opasnost da nestane neka škola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti