FOTO: Počelo postavljanje semafora na uglu Kralja Petra I i Paje Markovića

Na uglu Bulevara Kralja Petra I i ulice Paje Markovića Adamova postavlja se semafor.
FOTO: Počelo postavljanje semafora na uglu Kralja Petra I i Paje Markovića
Foto: 021.rs

Zbog radova koji obuhvataju i rekonstrukciju razdelnog ostrva, u ovom delu Bulevara kralja Petra I saobraćajnica je sa tri ili dve kolovozne trake u oba smera sužena na jednu ili dve trake u oba smera zbog čega dolazi do usporavanja saobraćaja.

Semafor se postavlja jer je u ovom delu bulevara tokom prethodnih godina bilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali pešaci, a sam prelaz je u blizini srednje škole, autobuskog stajališta, groblja i drugih javnih objekata.

Predviđeno je da semafor ima taster kojim će ga pešaci aktivirati, zvučni signal za slepe i slabovide, brojčani displej, a noću će raditi u režimu žutog svetla. Novi semafor biće usklađen sa već postojećim na uglu Bulevara kralja Petra I i Gagarinove.

Radove izvode firme "Invest-inženjering", "Put" i "AB & CO geosystems" koje su poslale zajedničku ponudu na tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije, vrednost radova je 10,6 miliona sa PDV-om, dok je rok za završetak radova četiri meseca.

  • Kaćanka

    13.07.2019 19:56
    @Branimir
    Bokte Branimire pa koliko ima do pesackog kod Sajma.....nema ni sto metara....kakav novi semafor....tu treba ukinuti i taj pesacki prelaz pa da se navikavamo!!
  • Nemanja

    11.07.2019 12:14
    @Nenad
    Apsolutno nije normalno da bilo koja gradska saobraćajnica - a pogotovo jedna relativno nebitna kao što je ta - ima zeleno duže od dva minuta, jesi li potpuno poludeo? Čisto poređenja radi, kod Mosta Slobode zeleno svetlo traje možda malo duže od minuta.
  • za ime boga

    10.07.2019 23:00
    miloga
    to je 11. semafor od Sl. Jovanovića na Naselju do Kisačke, mislim, što je previše previše je;

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti