I dalje otpadaju delovi fasade Katedrale, bez obnove ove godine

Obnova crkve Imena Marijinog, poznatije kao Katedrala, nije planirano u ovoj godini, piše "Dnevnik".
I dalje otpadaju delovi fasade Katedrale, bez obnove ove godine
Foto: 021.rs
Naime, sa ove crkve svako malo padne neki crep ili deo ornamenta, naročito kad duva jači vetar.
 
To se dogodilo i proteklog vikenda, kada je Novi Sad pogodilo jako nevreme, pa je u ponedeljak oko ovog objekta stavljena traka upozorenja, kako bi se prolaznici držali podalje.
 
Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić kaže za "Dnevnik" da obnova ove crkve nije planirana za ovu godinu, ali da će se nastojati da se ovaj objekat stavi na spisak za 2020.
 
Kako je objasnio, trenutno je prioritet obnova podgrađa Petrovaradinske tvrđave.
  • Млађен

    13.07.2019 01:03
    Свет би био лепше место када бисмо макар мало личили на жупника из Католичке порте.
  • Samo vas gledam

    12.07.2019 13:26
    Znate da pljujete
    Kako vas volim, vi sto znate sta se desava u tudjim dvoristima, a u svoje da zavirite?
    Ako ste Vi pravi vernici, onda ste to, ides na sluzbu zbog sebe I svoje vrere, a ne da gledas ko kakva kola vozi, I taj svestenik ce nositi svoj greh, ako je greh vozni park.
    Zanimljivo mi je citati ove komentare jer se vidi kakav smo POLUsvet! A jos koliko ste kontradiktorni, ima para, a vid sramnika sredio zgradu u porti, jer on tu zivi!? Pa koliko znam, bilo je jos tu zupnika ranije a bice I posle njega. Ispred iste te kuce mladi naseg grada piju pivo,pljuju, povracaju...I da ne govorim sta jos..
    Ahhhh, taj grad kulture!
  • Samo vas gledam

    12.07.2019 10:19
    Znate da pljujete
    Izvinite, Vi sto se izvinjavate, mene kao stanovnika Novog Sada zanima kad je poslednji put koriscen letnji bioskop? Jednom sam vrlo davno prolazio onuda pa video da je sve zaraslo, mislim da bi bilo bolje da se ponudite da pomognete ako nesto da sredite, kao gradjanin ovog grada, nego sto se raspitujete o papagajima.
    Crkvu sam posetio samo kao kulturni objekat I kada je bila humanitarna akcija za jednog decaka..ali sam svakako siguran da taj covek, zupnik, ne kaci ukrase da mozete da krivite njega "nije dobro montirao". Vise puta sam video radnike na tom krovu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti