Humanitarni ponedeljak na Štrandu posvećen lečenju Danijele Babić iz Zmajeva

Posetioci Štranda u ponedeljak će imati priliku da ulaskom na gradsku plažu pomognu lečenje 27-ogodišnje Danijele Babić iz Zmajeva, a u akciji "Humanitarni ponedeljak" Gradskog zelenila.
Danijela je 2016. godine, posle teške saobraćajne nezgode, ostala nepokretna. Nakon nezgode, u Kliničkom centru Vojvodine konstatovane su joj povrede vratnog kičmenog stuba, brojni prelomi kičme, kontuzija frontalnog dela mozga i pneumatoraks. 
 
Do danas su obavljene četiri operacije kičme, a terapije su vremenom počele da daju rezultate. Danijela u ovom trenutku može samostalno da sedi, da se hrani i održava ličnu higijenu. Kroz dodatne terapije očekuje se da bi mogla ponovo samostalno da korača.
 
Novac se prikuplja tako što, umesto karte za ulaz na plažu, sredstva odlaze u humanitarne svrhe, uz mogućnost da građani i dodatno doniraju.
 
Prošlog ponedeljka je pomoć prikupljana za Novosađanina Sašu Ivankovića, koji boluje od autizma i epilepsije. Posetioci Štranda donirali su 67.680 dinara.
  • Marijana

    13.07.2019 13:15
    Vucicu cujes li ovo?!A ti delis po 10 000 Eura mladim snaznim i zdravim kosarkasicama.Sram te bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti