FOTO: Predstava "Tri zime" novosadskih studenata 23. jula u Budvi

"Tri zime", diplomska predstava studenata glume Akademije umetnosti u Novom Sadu, uvrštena je u zvanični program ovogodišnjeg Grada teatra Budva i biće izvedena u utorak, 23. jula ispred Manastira Stanjevići.
Ovaj manastir se nalazi na 600 metara nadmorske visine, pored sela Pobori u budvanskoj opštini.
  
Hrvatska spisateljica svetskog glasa Tena Štivičić u svom komadu ispričala je ključne trenutke svoje porodice koji se i te kako referišu i na živote svih onih koji su živeli, ili žive, na ex-yu vetrometini. Drama je s velikim uspehom praizvedena u Londonu, a u Njujorku je osvojila nagradu "Susan Smith Blackburn". Odličnu predstavu Hrvatskog narodnog kazališta, po istom tekstu, a u režiji Ivice Buljana, novosadska publika je bila u prilici da gleda pre nekoliko godina na Sterijinom pozorju, u okviru selekcije "Krugovi". 
 
Akademsko pozorište "Promena" predstavu izvodi u režiji svoje profesorice Jasne Đuričić. U predstavi igraju: Nikola Knežević, Isidora Vlček, Vanja Kovačević, Ksenija Mitrović, Tamara Šustić, Ana Rudakijević, Stefan Beronja, Bojana Milanović, Staša Blečić, Miloš Lazić, Miloš Lučić i Rastko Mićić.
 
Studentske "Tri zime" su sa uspehom igrane tokom protekle pozorišne sezone, a nastavak izvođenja ovog teksta planiran je i za narednu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti