Traži se firma koja će graditi vrtić na Klisi

Grad Novi Sad započinje izgradnju novog vrtića i to u Orahovoj ulici na Klisi, sazanje 021.rs.
Traži se firma koja će graditi vrtić na Klisi
Foto: Google maps (lokacija gde će se graditi)

Poslednji novi vrtić Novi Sad je dobio pre četiri godine, i to u Radničkoj ulici.

Radovi za novi vrtić na Klisi su procenjeni na oko 267 miliona dinara i novac je obezbeđen u budžetu Grada, dok je Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" raspisala tender za izvođača radova.

Novi vrtić će se graditi na parceli od skoro 5.000 kvadrata koja trenutno služi kao bašta i nalazi se na uglu Orahove i Ulice Rade Smiljanov i prilikom pripreme zemljišta za radove biće posečeno 30 stabala.

Zgrada će biti jednospratni objekat oblika ćiriličnog slova "P" koji će imati prizemlje od oko 1.200 kvadrata, galeriju od 580 kvadrata i podrum od 245 kvadrata.

U sklopu vrtića nalaziće se četiri jaslene grupe za decu od jedne do tri godine, kao i osam grupa za decu uzrasta od tri do šest godina, odnosno biće mesta za oko 250 dece.

Dvorište vrtića će imati oko 2.000 kvadrata sa igralištem koje će sadržati tobogane, klackalice i druge rekvizite, kao i behaton staze, dok će posečeno drveće zameniti 42 nova stabla.

Firme koje žele da izvedu ove radove do 27. jula imaju rok za dostavljanje ponuda.

  • JA

    17.07.2019 11:06
    A vrtić na DETELINARI? Tamo je hitno neophodno još vrtića.Znate i sami.
  • Toza

    17.07.2019 10:43
    Odlicna vest, ovo smo dugo cekali. Nadam se samo da graditelji nece isprobijati rokove kao sa sentandrejskim bulevarom ili klisanskim mostom.
  • Novosađanka

    17.07.2019 10:37
    DRVO ŽIVOTA
    Aman sa sečenjem drveća!!!! I pripremom terena!! Sačekajte da vidite gde će biti vrtić pa ostavite bar ona stabla koja neće smetati i ispod kojih će se moći deca igrati u HLADOVINI! Majko moja, da li je ovaj grad i njegov gradonačelnik normalan?!!!! Aloooooo.....dokle više sa sečom stabala?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti