Stanari iz Ilije Vučetića traže od Grada da se ukloni stablo topole iz njihovog dvorišta

Stanari ulice Ilije Vučetića danas, 16. jula u Skupštini grada imali su sastanak sa predstavnicima gradskih ustanova zbog problema koji im pravi jedno stablo topole.
Stanari iz Ilije Vučetića traže od Grada da se ukloni stablo topole iz njihovog dvorišta
Foto: 021.rs
Stanari zgrade iz navedene ulice traže da se ukloni veliko stablo topole u dvorištu zgrade na broju 2. Kako su objasnili, ovo stablo topole im zadaje više problema, od velike količine semena, takozvanih "maca" koje ulaze u stanove okolnih zgrada, izazivajući kašalj i smetnje u disanju, preko opasnosti od požara tog istog semena koje je lako zapaljivo, do problema koje izazivaju grane koje pucaju i prete da padnu na okolne niže objekte u dvorištu i na prozore stanova.
 
"Grad će pomoći koliko može, ali je veoma bitno da su svi stanari saglasni da stablo topole treba da se ukloni i da se u dvorištu posadi drugo, odgovarajuće drvo. Politika grada i gradonačelnika Miloša Vučevića jeste da se stabla moraju čuvati. Ona, koja je neophodno ukloniti, moraju da se zamene drugima", istakao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.
 
Direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu Saša Orlović naveo je da je reč o ženskoj topoli koja pušta seme, takozvane "mace". On je objasnio da su se topole u Novom Sadu sadile tokom pedesetih i šezdsesetih godina, ali da se tada nije vodilo računa o tome da li su one muškog ili ženskog roda.
 
"Institut će podržati sve aktivnosti koje za cilj imaju rešavanje ovog problema, kako bi napravili bolje uslove za život", poručio je Orlović.
 
Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić poručio je da će ekipe ovog preduzeća izaći na teren da pogledaju stanje, te da će nakon toga dati procenu, kako i na koji način treba da se reši ovaj problem.
  • Paja

    16.07.2019 17:01
    Za Svasta
    Pre svega zasto bi nekoga nesto mrzelo?
  • neutralna

    16.07.2019 16:49
    reč naroda
    Malo jača oluja ili vetra bi mogla srušiti to drvo na one kućreke pa bi bilo još i žrtava...P a čak i da nije staro i da ne pravi probleme stanarima ,,,jedna lasta ne čini proleće,,,Valjda treba ispoštovati volju naroda ...a ne samovolju pojedinaca iz gradskih struktura vlasti ili gradskog zelenila. A onom komentatoru koji ismevaju stariju populaciju treba dobar psihijatar
  • EvoOvako

    16.07.2019 16:26
    Dakle
    Ukoliko imaš problem u svom, privatnom dvorištu grad će rešiti.
    Zašto to vlasnici ne reše?
    Imam ja dva voćnjaka, pa mogu ih orezati plus kod mog komše zameniti kapiju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti