Veselin Bojat još četiri godine na čelu Doma zdravlja "Novi Sad"

Prim. dr Veselin Bojat još četiri godine biće na čelu Doma zdravlja "Novi Sad".
Veselin Bojat još četiri godine na čelu Doma zdravlja "Novi Sad"
Foto: 021.rs
Dosadašnji direktor najvećeg doma zdravlja u Srbiji izabran je na javnom konkursu kao bolji od dva kandidata. On je, u suštini, jedini ispunio uslove s obzirom na to da je njegov protivkandidat u toku trajanja prijava na konkurs podneo nepotpunu prijavu.
 
Konkurs je bio otvoren samo pet dana, koliko iznosi i zakonski minimum za sprovođenje izbora direktora zdravstvene ustanove.
 
Konkurs je otvoren 19. juna, kad je objavljen u "Politici", na sajtu Ministarstva zdravlja i u Službenom glasniku RS. 
 
Na konkurs su se javili dr Dragica Jankov Vidačić, specijalista medicine rada i potpredsednica Novog sindikata zdravstva u Srbiji i prim. dr Veselin Bojat. Upravni odbor ustanove je konstatovao da dr Jankov Vidačić nije dostavila dokumentaciju koja dokazuje da ispunjava uslove iz javnog konkursa, dok je dr Bojat dostavio celokupnu dokumentaciju na vreme.
 
On je, stoga, odabran i kao najbolji kandidat.
 
Njegov izbor za direktora Doma zdravlja "Novi Sad" biće ozvaničen objavom odluke u Službenom listu Grada Novog Sada.
 
Dr Bojat je na čelu ustanove od septembra 2015. godine.
  • jejena

    29.08.2019 13:49
    samo hrabro
    Kakve mudrosti izbijaju prosto mi dodje da se zapitam gde mi zivimo koliko nepismenosti neobrazovanih neupucenih...zapraqvo vama niko nevalja i niko nije dovoljno dobar.....realno dzns je doveden u takav red da nikada nije bilo uredjenije po pitanju zakazivanja i svega...da li cini dovoljno za dzns ?Velikim DAAAA!!Kapa dole...elem ne moze svakog radnika i pojedinca da menja i da utice na osmeh svakog lekara i med.sestre....malo se probudte njegov posao nije da misli samo na osmehe ...kao jednog odlicnog doktora ortopeda i vrhunskog strucnjaka mogu samo da ga pohvalim za razliku od ranijih lopovluka..generalno stanje u Srbiji nije bas najjsjanije ali nije on koji odlucuje o svemu tome niti o visinama plate....DOKTORE SAMO NAPRED SAMO HRABRO !KAPA DOLE!
  • Pacijent-pravnik

    19.07.2019 08:18
    Zadovoljan
    Kakvi pravnici takvi i komentari. Postoji zakon o zdravstvenoj zastiti koji je kao pravni akt iznad statuta. Samo treba procitati. Nadam se da ce DZNS nastaviti da napreduje uprkos vidljivoj zlobi grupe ocito neradnika. Bravo za izbor.
  • Bojan

    19.07.2019 05:44
    Sije mi ga Djura
    Sad im popa opet nece dolaziti za svecare.Ovaj veruje u druga Tita

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti