Novosadskim ustanovama 19 miliona dinara od oportuniteta

Novosadske škole, ustanove i organizacije dobile su zajedno više od 19 miliona dinara na konkursu za dodelu novca prikupljenog primenom oportuniteta.
Novosadskim ustanovama 19 miliona dinara od oportuniteta
Foto: 021.rs
Vlada Srbije donela je rešenje o dodeli novca prikupljenog po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, zakonskoj mogućnosti javnog tužioca da krivično ne goni optuženog ukoliko ovaj ispuni određene zakonske uslove.
 
Tehnička škola "Mileva Marić Ajštajn" dobila je blizu 1,6 miliona dinara za nabavku kompjuterski upravljane mašine za obuku učenika za rad na novim tehnologijama. Osnovna škola "Jovan Popović" dobila je 2,2 miliona dinara za nabavku dostavnog vozila.
 
Gerontološki centar dobio je 11 miliona dinara za podizanje kvaliteta usluge vešeraja u ustanovi. Udruženje penzionera Novog Sada dobilo je 1,2 miliona za projekat "Dnevni centar za stara lica".
 
Fondacija "Privrednik" Srpskog privrednog društva iz Novog Sada dobila je 3,1 milion za pomaganje u školovanju i stručnom usavršavanju darovitih srednjoškolaca i studenata.
 
Ukupno se delilo 470 miliona dinara.
  • deda

    20.07.2019 11:39
    sad znaci bivsi djaci duvanjem pomazu negdasnje skole, avjos su i srecni sto su dali novce
  • ma

    19.07.2019 23:33
    pfuj
    jadan je onaj kome takvi novci dobro dođu, baška negadljivost na poreklo istog.
  • Oportunitet

    19.07.2019 21:10
    A mogli su lepo da budu osudjeni da plate novčane kazne., umesto da plate svoju slobodu i čist dosije .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.