VIDEO: Lisice u Petrovaradinu

U Petrovaradinu su prethodnih dana viđene lisice, saznaje 021.rs od meštana.
VIDEO: Lisice u Petrovaradinu
Foto: 021.rs

Prema navodima Petrovaradinaca, lisice su se pojavile proteklih dana i uglavnom su viđene u noćnim satima.

Na snimku koji su građani poslali 021, vidi se lisica kako šeta po ulici. Prema njihovim rečima, snimak je napravljen u sredu.

Takođe, od Petrovaradinaca smo dobili i fotografiju lisice koja je, navodno, takođe napravljena u sredu u Petrovaradinu.

Podsećamo da se lisice često mogu videti u rubnim delovima naselja i da sa Fruške gore ili drugih nenaseljenih područja dolaze među ljude uglavnom u potrazi za hranom.

Saveti lovaca i prirodnjaka građanima su da, u slučaju da vide lisice, ne prilaze životinjama i da ih posmatraju sa udaljenosti, jer će se same vratiti u divljinu. U slučaju da primete da je životinja bolesna, povređena ili izgleda izgubljeno, odnosno pravi neku štetu, savet je da se pozove policija.

  • Novosdjanks

    27.07.2019 07:17
    Eh te licice
    Ma sad ce brze bolje da se angazuju lovci,sta znaju ljudi sta su lisice! Zivimo u primitivizmu. U Budimpešti je to normalno ,vidjala sam ih da setaju slobodno i niko ne reaguje,ali za ovde nisam sigurna. Ovde se zivi u neznanju!
  • Milica

    27.07.2019 02:50
    Lisice
    Imamo i mi dvije lisice u Veterniku. Setaju se po danu kao da su domace zivotinje.
  • Jivan

    26.07.2019 22:15
    Lisica
    Moj ker koga šetam redovno niže Oficirca uz Dunav i kroz šumu prema Pobedi i niže svake nedelje istera jednu da je ja primetim, ali dobro je ne može da ih uhvati. Inače je mešanac vižle, odličan za lov i gonjenje. Danas je jednu kunu poterao na vrh drveta i lajao kao lud, ali džaba, a redovno viđam i jednog srndaća. Inače za ovu kunu moj pas je kao albanska PVO, kad siđeš dole j.... ti sve po spisku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.