FOTO: Saobraćajna policija kažnjava vozače koji biciklističku stazu od Futoga do Begeča koriste kao prečicu

Saobraćajna policija sankcionisala je vozače koji su, kao prečicu, koristili nedavno završenu biciklističku stazu između Begeča i Futoga.
Policija je reagovala na osnovu prijave građanina Bojana Suvačareva, koji je ukazao na problem kao savesni Novosađanin. 
 
Saobraćajna policija odgovorila je na njegovu prijavu i obavestila ga da je obilaskom staze primećeno da je koriste vozači automobila, kao i da nedostaje saobraćajna signalizacija kojom se zabranjuje kretanje vozila po stazi izgrađenoj na nasipu.
 
Policija je uputila dopise nadležnima, na kojima je sada da obezbede stazu i postave signalizaciju.
 
 
Suvačarev, koji aktivno vozi bicikl, kaže za 021 da je uočio problem tokom vožnji vikendom, a to je primetilo i više biciklista tokom jedne grupe vožnje novom stazom. Kako dodaje, ovo nije prvi put da se dopisima obraća nadležnima, a dosta prijava mu prođe i problemi na koje ukazuje zaista budu rešeni.
 
"Mislim da će na ovoj novoj stazi, koja je u savršenom stanju, situacija biti sada mnogo bolja, iako uvek ima onih koji krše saobraćajne propise. Često motivišem i druge da se obraćaju nadležnima jer tako možemo nešto konkretno da promenimo, ne znaju u policiji ili u drugim organima baš sve što se oko nas dešava. Možete da ostavljate komentare po društvenim mrežama, ali i da ne sedite skrštenih ruku jer se problemi neće sami od sebe rešiti", kaže ovaj građanin za 021.
 
 
On dodaje da treba uticati na nadležne u gradu da se još više bave stanjem biciklističkih staza jer potreba za tim postoji, a biciklista će samo biti još više.
 
Podsetimo, o ovoj stazi 021 je izvestio i nakon što je još jedan biciklista zabeležio vozilo kojem tu nije bilo mesto. Priču čitajte OVDE.
  • S.

    02.09.2019 01:52
    @mama biciklista, jasno je zasto (u vecini slucajeva) ljudi guraju kolica biciklistickom stazom. Jasno je da je trotoar neravniji, ima kanale i sl. Medjutim, menjati sigurnost deteta za udobnost guranja kolica je jednostavno neodgovorno. Na stranu zakon i na stranu ometanje sobracaja, dovodite decu u opasnost.

    PS. Koristite kolica sa vecim tockovima i kanali i vecina neravnina na trotoaru ce biti daleko manji problem.
  • razmisljaj

    02.08.2019 08:54
    @Vozac i pesak
    To mozes traziti tek onda kada budu biciklisticke staze napravljene u svim delovima gde ih nema a gde biciklisti voze...dete sigurno nece voziti bicikli po putu nego po trotoaru.
  • svi

    02.08.2019 08:50
    Pera
    Pero jel si prijavio sve to sto si video ili samo nama ovde prenosis svoje vidjenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.