FOTO: Nesuđeni kompleks bazena na Novom naselju postao buvljak, isušena močvara parking

Početkom nedelje na parcelu na Novom naselju na kojoj je trebalo da budu izgrađeni tržni centar i bazen preselili su se prodavci polovnih stvari, koji su do sada prodavali uglavnom kod Satelitske pijace.
FOTO: Nesuđeni kompleks bazena na Novom naselju postao buvljak, isušena močvara parking
Foto: 021.rs
Slike, gramofonske ploče, odeća, obuća, filmovi na DVD-u, stripovi i knjige, tastature i drugi elektronski uređaji - sve to može se naći na buvljaku na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića. 
 
Deluje da prodavaca, za sada, ima nešto manje nego što ih je bilo kod Satelitske pijace, ali je prostor na kojem prodaju veći. Lokacija na kojoj su nekada prodavali stvari sada je prazna. 
 
 
Ovog puta smestili su se na neuređenoj parceli. Kao i ranije, poređali su proizvode na ćebad i čekaju kupce. Većina njih je na suncu, dok su se neki smestili ispod krošnji drveća i zauzeli najbolje pozicije. 
 
Kažu da ljudi još nisu primetili da mogu da kupe proizvode na novoj divljoj pijaci, ali im lokacija odgovara. Zadovoljni su, jer do pijace građani mogu da dođu sa četiri autobuske linije - 2, 7, 8, 9. 
 
  
 
Jedan od prodavaca rekao je reporteru 021.rs da su dobili dozvolu da prodaju na ovoj lokaciji, te da vode računa da se ne ostavlja smeće. Kod samog ulaza postavljena su dva kontejnera u koje se odlaže otpad, a odgovara im i to što imaju veliki parking prostor, pa nema gužve oko iznošenja stvari za prodaju.
 
Međutim, dokle će ovde moći da ostanu nije poznato, jer i gradska vlast i investitor imaju planove sa ovom parcelom. Pošto je firma koja je želela da gradi tržni centar i bazen na Novom naselju propala, ovaj deo gradske četvrti predstavlja ruglo već 13 godina. 
 
  
 
Gradske vlasti su močvaru koja se dugo tu nalazila, a koja je sada postala neočekivani parking, nedavno isušile. Grad trenutno razgovara sa kompanijom "Delhaize", kako bi se pronašlo kompromisno rešenje. 
 
  
 
Jedno od njih je izgradnja bazena koji bi gradska administracija uzela pod kontrolu, dok bi se investitoru dozvolilo da pored izgradi objekat. Gradonačelnik Miloš Vučević nedavno je poručio da će se gradska vlast zalagati da stanovnici Novog naselja dobiju dugo očekivani bazen.
  • Nada

    04.08.2019 11:38
    Da li je ovo realno?
    Od koga su dobili dozvolu.? Intervjuisite ga, da nam se u lice nasmeje. Bazen je crvena linija ispod koje necemo ici. Protesti od ponedeljka, skupljam potpise.
  • Koko

    03.08.2019 21:56
    Realno
    Pa šta se čudite, ovo je realno koliko god se svi mi folirali da imamo novaca, ustvari kupujemo one stvari iz zlatnih osamdesetih.
  • ?

    03.08.2019 10:19
    ?
    Sta reci u ovo Zlatno doba?
    NO COMENT!
    Slike sve govore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti