Ruinirana zgrada fabrike "Albus" u Radničkoj biće srušena

Stara zgrada fabrike "Albus" u Radničkoj ulici 32 biće srušena.
Ruinirana zgrada fabrike "Albus" u Radničkoj biće srušena
Foto: 021.rs
Uprava za građevinsko zemljište i investicije javnom nabavkom traži firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za uklanjanje objekata u Radničkoj 32. U pitanju su dva stara objekta fabrike "Albus", koja se u međuvremenu preselila u industrijsku zonu. Na ovoj lokaciji je planirana izgradnja poslovnog kompleksa.
 
"Na predmetnim parcelama objekti su uglavnom ispražnjeni i van funkcije, osim manjeg dela koji se koristi, ali se očekuje da će i ovaj prostor uskoro biti ispražnjen. Objekti su skoro svi devastirani, neki delom urušeni i isključeni sa svih instalacija", navodi se u konkursnoj dokumentaciji. 
 
 
Ova dva objekta zajedno zauzimaju zemljište od 1.050 kvadratnih metara. Kako stoji u dokumentima, dvorište je mahom betonirano, a na parceli se još nalaze i šahtovi koji su ispražnjeni, zidana ograda sa metalnim stubovima i žičanom ispunom, metalna kapija i rastinje. 
 
 
Stoji i da se posebna pažnja mora obratiti na zaštitu susednih objekata koji neće biti srušeni, te da uklanjanje višegodišnjih zasada ne spada u ovaj projekat.
 
Vrednost izrade tehničke dokumentacije procenjena je na nešto više od 200.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 30. avgust. 
  • Mslm

    16.10.2019 15:17
    MožeBiti
    Može biti da je bolja lova za grad (min 100€/m2) da tu sagradi stambeni komplex, a policiju na neku lokaciju koja je jevtinija, al država zna bolje valda
  • Krle

    07.08.2019 22:14
    @Riki
    Ti si akademik kao i Stefanovic, Djordjevic, Tabakovic, Nikolic i svi ste clanovi SANU-a.
    Pozdrav za tebe od gradjevinskog inzenjera iz Svajcarske!
  • ja bih zelenilo

    07.08.2019 15:34
    Poslovni kompleks
    sta to podrazumeva? da li neko razmislja o tome da je preko puta osnovna skola...samo da ne naprave neke kafice, butike i ostalu ciganiju kojoj su skloni da prave, pa posledica gomila ljudi koji tu dolaze raznih profila...da li ce nam deca u skoli biti bezbedna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti