Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović počinje treći štrajk glađu

Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović sutra će, ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu, započeti svoj treči štrajk glađu.
Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović počinje treći štrajk glađu
Foto: 021.rs
"Kako nas od ponedeljka niko nije kontaktirao, niti je došlo do bilo kakvog pomaka u ispunjenju naših zahteva, nažalost, od sutra nastavljam štrajk glađu", saopštila je Pavlović.
 
Sa štrajkom će početi u 11.55 časova ispred zgrade REM-a. 
 
Razlog štrajka je to što i dalje nema pomaka u konačnom donošenju sudskih odluka koje se tiče naknada koje televizije moraju da plaćaju SOKOJ-u, OFPS-u, ETV-u, REM-u, a za koje direktorka ovog novosadskog medija tvrdi da nisu zakonita. Ona ističe da su lokalnim televizijama 2015. godine oduzete lokalne frekvencije i dodeljene regionalne, ali i da su im nezakonito, nekoliko puta, uvećani troškovi, što su nameti koje mediji ne mogu da izdrže.
 
Takođe, ona ukazuje i na to da Kanal 9 više ne dobija podršku kakvu je dobija prethodnih godina na konkursima za sufinansiranje medijskih projekata, da javna preduzeća ne produžavaju ugovore o informisanju sa ovom televizijom, te da se privrednicima sugeriše da se ne oglašavaju na Kanalu 9. 
 
Ona je prethodno za 021.rs navela da joj ponovni sastanak sa premijerkom Anom Brnabić ne znači ništa i da ovog puta želi da se sastane sa predsednik Aleksandrom Vučićem. 
 
Na pitanje šta očekuje od sastanka sa Vučićem i da li smatra da on može da uradi nešto što premijerka nije uspela, Pavlović je navela da se nada da će on imati odgovor na pitanje na koji način oni mogu da dobiju sudske odluke, kao i da, bez uticaja na samu odluku suda, utiče na to da sud počne da radi svoj posao.
 
"Jedan od naših najvećih problema je u tome što ne možemo da dobijemo odluke suda u postupcima od kojih neki traju već pet godina. Iako je premijerka spominjala da ne može da se uradi otpis dugova, ja želim da naglasim da Kanal 9 nikada nije tražio otpis dugova. Mi samo tražimo da se donesu sudske odluke da se vidi da li su takse koje nam se naplaćuju u skladu sa zakonom i ako nisu koliko one treba da iznose u skladu sa zakonom i da onda plaćamo takse usaglašene sa propisima, a ne na nezakonit način kako mi to tvrdimo", kazala je Pavlović i dodala da oni SOKOJ-u i OFPS redovno plaćaju iznose po prethodno važećoj tarifi.
 
Više o razlozima za novi štrajk čitajte OVDE.
  • MilaNS

    12.08.2019 09:06
    @Nani
    Jel realno da verujete da su plate po 10000 I da neko radi za te novce danas?
    Ja se pitam zasto neko poput vas ne otvori svoju firmu i ne zaposli sve ove nesposobne sto pokusavaju da dokazu da znaju da rade, jer su radili i predhodnih 20 godina to isto. Kako se uvek javi neko super pametan, pa objasnjava kako bi to trebalo, a dana prakse nema.
  • Nani

    12.08.2019 00:44
    Plate zaposlenih
    Da li je istina da su plate zaposlenih na Kanalu 9 bile 10.000 dinara???
  • Ленка

    11.08.2019 23:10
    Нова епизода..
    ...досадне новосадске сапунице.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti