Tribina o borbi građana protiv prinudnih iseljenja i izvršitelja u subotu u domu porodice Ninić

Tribina "Život pod opsadom", na kojoj će iskustva podeliti ljudi koji se bore da sačuvaju i vrate svoje domove, održaće se u subotu, 17. avgusta u domu porodice Ninić iz Novog Sada.
Tribina o borbi građana protiv prinudnih iseljenja i izvršitelja u subotu u domu porodice Ninić
Foto: 021.rs
Tribinu organizuje novosadski ogranak Združene akcije "Krov nad glavom", koji je do sada pet puta odbranio Niniće od prinudnog iseljenja izvršitelja.
  • Slobodanka Ninić, 
  • Verica Vajdić, koja se takođe bori za svom dom
  • Nemanja Pantović, aktivista ZA "Krov nad glavom"
U "Krov nad glavom" navode da od 2017. godine organizuju solidarne akcije odbrane stanova i kuća koji su predmet izvršenja.
 
"Tokom odbrana domova, solidarni građani i komšije su zajedno sa porodicama koje brane, uspevali da odole sili policije, pri čemu su često bili izloženi privođenju, novčanim i krivičnim kaznama. Međutim, to je mala cena naspram one koju plaćaju samohrane majke, deca, radnici, izbeglice, penzioneri i svi oni čiji su domovi nepravedno oduzeti, a zatim na prevaru i prodati. Život pod opsadom im je oduzeo sve i doneo neprospavane noći, trajno narušeno zdravlje zbog stresa, bespomoćnost zbog nemogućnosti da se namire osnovne životne potrebe poput hrane, lekova i ogreva... Bilans njihove patnje se ne može izraziti brojkama. Ipak, njihova nesreća predstavlja osnov tuđeg profita", poručuju u ovoj inicijativi.
 
Tribina će početi u 19 časova. Porodica Ninić je na trećem spratu u Tanurdžićevoj palati, Modene 1.
  • Nena

    16.08.2019 00:43
    Podrška
    Podrška sudentima i aktivistima " Krov nad glavom". Svaka čast na hrabrosti, moralnosti mladih ljudi. Podrška i porodicama, čija su osnovna ljudska prava ugrožena. Borimo se za pravdu i protiv očiglednih prevara od strane privatnih izvršitelja, a ne (sudskih izvršitelja). Da su sudski izvršitelji ovakvi propust se ne bi dešavali. Dolazi i pravda kada tad na red.
  • Nešo

    14.08.2019 23:11
    Zapadna demokratija
    Dok su u SFRJ radnici dobijali od preduzeća stanove u vlasništvo svatko je imao krov nad glavom. E sad kad su neki upalili svjetlo i ukinuli taj mračni period našeg života došla nam je zapadna demokratija. Demokratija za one koji imaju vlast i novac (ovo drugo je važnije). I sad važi pravilo - stan nije tvoj dok ga ne otplatiš banci. Tek kad i zadnju ratu otplatiš možeš da upišeš stan na svoje ime. E tako vam je u cijeloj EU i u SAD. Tražili ste tako vam je. Pozdrav, nisam robot ali sumnjam da će ovaj moj komentar da prođe.
  • Stole

    14.08.2019 20:20
    Za Darka
    Svi znamo da si po direktivi ostavio komentar. Suština je da se bespravno oduzimaju stanovi. A ako " nevraćanjem" nazivaš isplaćenih 80.000 evra kredita i kašnjenje dve rate, kako da nazovemo tvoje zaposlenje bez konkursa i crvene koje dobijaš iz džepa građana u ime komentarisanja po portalima? Ja bih to nazvao krađom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti