FOTO: Službeno vozilo OPENS-a uslikano u Grčkoj, u pitanju međunarodni projekat crtanja murala

Brendirano vozilo Omladinske prestonice Novi Sad (OPENS) uslikano je proteklog vikenda na jednom parkingu kod plaže u Grčkoj.
FOTO: Službeno vozilo OPENS-a uslikano u Grčkoj, u pitanju međunarodni projekat crtanja murala
Foto: 021.rs

Novosađani koji su fotografisali automobil su za 021.rs ispričali da su bili iznenađeni kad su videli brendirano službeno vozilo OPENS-a na parkingu plaže kod mesta Epanomija, koje se nalazi nekih 40 km južno od Soluna, ali da nisu videli ko je vozio ili da se održavao neki program.

Koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović kaže za 021 da u Solunu boravi grupa koja radi na projektu "Opens na putu", koji predviđa crtanje murala u nekoliko gradova na Balkanu. U pitanju je projekat vredan pet miliona dinara, koji se prema javnom tenderu, osim u Novom Sadu sprovodi i u Banjaluci, Tirani, Budvi, Kumanovu i Solunu.



U izjavi za 021, koordinator OPENS-a kaže da je prvobitno projekat trebalo da se radi u Mariboru, ali taj grad nije odobrio slikanje murala, pa je projekat preseljen u Solun sa kojim OPENS imaju saradnju preko partnerske organizacije, jer je taj grad ranije bio Evropska omladinska prestonica. Grozdanić kaže da će ići i u druge gradove gde imaju partnerske organizacije i da će i tamo moći da se vide brendirani fijat 500 i kamp-prikolica.

"Ovih dana se radi u Solunu i okolini, a potom sledi Kruševac, pa Novi Pazar, Podgorica i Budva. Ostaje da dobijemo potvrdu iz Severne Makedonije da li idemo u Bitolj ili Kumanovo, a zavisi od toga gde će u ta dva grada biti obezbeđen zid. Spojili smo 15-todnevno putovanje kamperom i putuje cela ekipa koja radi te murale", objašnjava koordinator OPENS-a.

U OPENS-u za 021.rs kažu i da će prilikom oslikavanja poslednjeg murala početkom septembra u Novom Sadu, doći će gosti i umetnici iz celog regiona. Projekat "OPENS na putu" je počeo još prošle godine i do sada su nacrtani murali u Zagrebu, Bolu na Braču, Sarajevu i Banjaluci.

  • @Miloš

    20.08.2019 10:45
    Ja kad sam volontirala u bolnici, dolazila sam prva ujutro na posao, radila sve što stariji neće, poslednja odlazila, sve to bez plate i ikakvih pogodnosti (zato se tako i zove), i bogami potrajalo je i bilo je dosta mučno dok konacno nisam dobila posao. Ovo su neki mnogo snalažljiviji volonteri izgleda od mene, kad im je u opisu volontoranja vozikanje okolo i snučanje na plaži za tudje novce. Kanda je opet po srpskom običaju "ko ti kriv kad se nisi snašla...". Uz volonteri bi ipak onda bilo poželjno da se doda "snalažljivi volonteri" da bismo se razlikovali.
  • MilaNS

    20.08.2019 10:21
    @ivan i milos
    Milose I Ivane, sram vas bilo, dok se deca lece porukama, putevi kao kaldrme vi se sprdate sa pamecu naroda. Nisu ni pare toliko bolne, s obzirom koliko se raznosi, ali mene bi bilo sramota da sluzbenim autom o trosku gradjana idem na kupanje. Cega im je malo? Cega?
    Inace crtanje murala doprinosi opstoj kulturi, poboljsanju standarda zivota, zaista nesto sto nam je svima neophodno danas.
  • uvek isto

    19.08.2019 17:38
    Dobra prilika, da se besplatno provozaju i malo okupaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.