Od petka do nedelje "Karlovci film festival"

U Sremskim Karlovcima u petak 23. avgusta počinje drugi po redu "Karlovci film festival" i trajaće do nedelje.

Festival se održava na sremskokarlovačkom kompleksu "Vidikovac", a filmovi koji će biti prikazani tokom tri dana trajanja su: "Linija života", "Izgrednici", "Zaspanka za vojnike", "Iz ljubavi", itd.
 
Kako su naveli organizatori, razlog pokretanja festivala je višedecenijski problem sa bioskopskom salom i prostorom koji bi ljubitelji filma u Sremski Karlovcima mogli da "uzurpiraju" i u njemu redovno održavaju ozbiljne filmske i televizijske dogadjaje.

"Iz tog razloga, moto ovogodišnjeg festivala je "Ponovo radi bioskop". Ovom porukom želimo da Karlovcima vratimo još jednu, od mnogih, veoma značajnih institucija kulture, kakva je bioskop i ljubav prema filmu, odnosno da ispratimo primer mnogih evropskih gradova koji imaju svoje autentične festivale, kao što je na primer onaj u Karlovim Varima", poručuju organizatori.

 

Festival je inače nastao kao ideja mladih umetnika i studenata, uglavnom Akademije umetnosti iz Novog Sada, katedre za audiovizuelne medije, a sa željom da se bioskop vrati u Sremske Karlovce nakon 19 godina, kada je gradski bioskop zatvoren.
 
Ulaz na festival je besplatan, a kompletan program možete videti i OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura