VIDEO: 20 izbegličkih porodica dobilo ključeve stanova u Temerinu

Dvadeset porodica dobilo je juče ključeve stanova u Temerinu u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.
Reč je porodicama koje su usled ratnih dejstava devedesetih godina prošlog veka izbegle sa teritorije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
 
"Time ćemo pokušati da makar delimično nadomestimo vašu bol za izgubljenim ognjištem i tako otvorimo vrata spokojnijoj budućnosti za sve vas", rekao je u Temerinu ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić. 
 
Regionalni stambeni program - Potprojekat 4, koji se realizuje u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i lokalnom samoupravom, u slučaju Temerina vredan je 18,6 miliona evra, od čega je 16,6 miliona evra donatorskih sredstava, dok dva miliona evra predstavlja nacionalnu kontribuciju Srbije, naveo je Dačić.
 
U okviru ovog Potprojekta predviđeno je da se izgrade stanovi u 13 gradova, a u nekima od njih, kao što su Arilje, Zrenjanin, Loznica, Kladovo, Negotin i Vrnjačka Banja, već su podeljeni ključevi stanova.
 
"Vlada Srbije učestvuje u Regionalnom stambenom programu sa ukupno 25,3 miliona evra, s tim da se najveći deo sredstava ulaže u zemljište i prateću infrastrukturu u jedinicama lokalne samouprave gde se grade stanovi za izbeglice. Takođe, u okviru navedenih potprojekata obezbeđena su sredstva za rešavanje stambenih potreba za više od 7.000 izbegličkih porodica. Ukupna odobrena bespovratna sredstva iznose 127 miliona evra", naveo je Dačić.
 
  • Komifo

    22.08.2019 09:55
    Pa red je da ovi siroti sirijski migranti dobiju stanove... Nisam pročitao vest pa pretpostavljam da se odnosi na njih, jer sigurno niko nije toliko kvaran i pohlepan da se šlepuje na izbeglištvo iz 90-tih?
  • LOL

    22.08.2019 09:37
    Mene iskreno interesuje koliko decenija traje zvanicno taj izbeglicki status? Imam medju bliskim prijateljima nekoliko izbeglickih porodica i odavno su se snasli. Da su cekali na drzavu ziveli bi na ulici. Uglavnom su ljudi jeftino kupili placeve u Veterniku, Temerinu i izgradili sebi kuce. Ko su ovi sto za tolke godine navodno nisu sebi stvorili nista? Da li je zaista tako ili prosto nemaju na svom imenu nista legalno pa su na taj nacin dosli do stanova?
  • Gradjanin

    22.08.2019 08:36
    Starosedeoci
    Nije greda-neka dobiju izbegli krov nad glavom.Nemojte starosedeoce iz svojih domova izbacivati!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti