U Novom Sadu krajem juna bilo aktivno više od 10.000 privrednih društava

Najviše aktivnih privrednih društava u Vojvodini krajem juna ove godine bilo je u Novom Sadu, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.
U Novom Sadu krajem juna bilo aktivno više od 10.000 privrednih društava
Foto: 021.rs
Agencija je objavila Mapu registara mera i podsticaja regionalnog razvoja za prvu polovinu ove godine, u kojoj su prikazani podaci o privrednom razvoju, zaposlenima, nezaposlenima, investicijama, rezultatima poslovanja svih lokalnih samouprava i gradova u Srbiji.
 
Od osam gradova u Vojvodini, polovina je u prvoj grupi razvijenosti, odnosno onoj u kojoj se ostvaruju prihodi veći od republičkog proseka, a isto toliko je u drugoj grupi, koja ostvaruje od 80 do 100 odsto republičkog proseka. U prvoj grupi su Novi Sad, Vršac, Pančevo i Subotica, dok su u drugoj Zrenjanin, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor.
 
Na polovini ove godine u Novom Sadu je bilo aktivno 10.248 privrednih društava, od kojih je 396 novoosnovanih, dok je za šest meseci ugašeno ili obrisano njih 230, piše Dnevnik. U istom periodu u gradu je bilo 18.720 aktivnih preduzetnika, a samo za prvih šest meseci ove godine je 1.258 novoosnovanih, dok je za isto vreme ugašeno 598. 
 
Prosečna neto plata u Novom Sadu za prvih šest meseci ove godine je 54.075 dinara. Jun ove godine Novi Sad je završio s 13.890 nezaposlenih, što je 718 manje nego na kraju 2018. Od ukupnog broja nezaposlenih u Novom Sadu na kraju juna, 2.092 je nekvalifikovanih, 494 s nižom stručnom spremom, 2.175 kvalifikovanih, 4.301 sa srednjom stručnom spremom, 104 visokovalikovanih. Tu je i 637 s višom i 4.087 s visokom stručnom spremom.
 
U osam vojvođanskih gradova na kraju prve polovine ove godine bilo je ukupno 7.395 nezaposlenih s visokom stručnom spremom. U istom periodu na evidenciji nezaposlenih bilo je 14.539 nekvalifikovanih. Najmanje nezaposlenih fakultetlija ima u Kikinda, a najviše nezaposlenih nekvalifikovanih u Subotici.
 
Ceo tekst sa detaljima o navedenim mestima u Vojvodini možete čitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti