Apel "Zelenila" posetiocima Štranda: Ne rizikovati život zbog uštede od 50 dinara, Dunav je opasan

"Gradsko zelenilo" poručuje svim posetiocima Štranda da budu vrlo oprezni u Dunavu, reci koja je sada naročito opasna, te je dovoljan trenutak nepažnje da bi ishod bio fatalan.
Apel "Zelenila" posetiocima Štranda: Ne rizikovati život zbog uštede od 50 dinara, Dunav je opasan
Foto: 021.rs
Iako je, kažu, kupanje na Štrandu najbezbednije zbog izuzetno dobro obučene i opremljene spasilačke službe, treba biti na oprezu. 
 
"Dunav, koliko je lep, posebno u periodima niskog vodostaja, toliko je i opasan. Kupačima savetujemo da ne ulaze naglo u vodu zbog razlike između temperature vazduha i vode, da plivaju samo do bova i posebno da ne rizikuju život zbog uštede od 50 dinara koliko košta ulaznica za plažu, kada prelaze sa Ribarca na Štrand", poručuju u "Gradskom zelenilu". 
 
Kanal koji razdvaja Ribarsko ostrvo i Štrand se redovno čisti kako bi se čamcima i brodićima omogućilo kretanje i često se dešava da ljudi propadnu u reku - a tada dolazi do intervencije spasilaca. 
 
"Posebno je opasno ako decu stave na ramena prilikom prelaska", dodaju u "Zelenilu" i naglašavaju da je ovo čest slučaj.
  • @Tokmak

    23.08.2019 09:36
    Hajde da ne skrećemo temu s one koja je bitna i koju možemo menjati. Dunavska voda je takva kakva je, nekom je prljava pa se nikad nije ni kupao, meni je sasvim ok i da je plaža normalna ne bih iz nje izlazila. Da se skoncentrišemo ipak na ono za šta dajemo ogromne sume novca, što iz budžeta, što iz dnevnih karti - da nam se pesak prečisti, nanese gde je voda odnela, kamenje očisti, trava zaliva, kosi i čisti od krpelja, održavaju česme i toaleti i sve ono slično što se ne radi a plaćeno je našim novcima koji umesto toga idu u stranačke džepove dosad najalavije i najpokvarenije mašinerije koja je ikad vladala ovim prostorima.
  • Da vam kazem

    23.08.2019 08:58
    Nesto
    Nevezano sada za ovu temu... Molim Zelenilo da obrati malo paznju na sanitarne cvorove na Strandu. Ono juce je bio ... Pa očaj je blaga rec!!! I ne samo juce... Vec duze vreme je losa higijena u toaletima. To je nedopustivo.
  • Tokmak

    22.08.2019 21:04
    Na Štrand sam prestao da idem kada je na delu na kom sam obično boravio organizovan Exit kamp. Ni do tada se nisam kupao u Dunavu, jer sam znao koliko je prljav. Malo tuš, malo prskalica i dovoljno za boravak. Da sam bio u pravu što se tiče stanja vode u Dunavu nedavno su austrijski naučnici utvrdili da je Dunav kod Novog Sada najzagđeniji na čitavom toku. Pun je fekalija, a znatan je sadržaj i ešiherije koli. Doduše, Dunav je isto tako zagađen i u Beogradu, ali se tamo ne kupaju u njemu. Imaju čitav sistem bazena širom grada. Priča da je Štrand najlepša plaža na Dunavu je potpuno besmislena. Plažu, u prvom redu, čini voda za kupanje, a zatim sve ostalo. Voda Dunava na Štrandu ne samo da nije za kupanje, već je i opasna po zdravlje, te bi na Štrandu trebalo i zabraniti kupanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti