FOTO: Vandali polomili dve klupe u Dunavskom parku

Vandali su uništili dve klupe i najmanje jednu korpu za otpatke u Dunavskom parku.
FOTO: Vandali polomili dve klupe u Dunavskom parku
Foto: 021.rs
Kako za 021 navode u "Zelenilu", vandalizam je prijavljen pre dva dana, a za održavanje urbanog mobilijara u gradu zaduženo je JKP "Lisje", na kojem je da zameni klupe.
 
Ovo je, kaže za 021 portparol preduzeća Ivan Nožinić, gotovo svakodnevna pojava.
 
"Bilo da je u pitanju parkovski mobilijar, zelenilo ili grafiti mržnje na fasadama zgrada u našem gradu. Nisam siguran da apeli dopiru do mozga onih koji su skloni vandalizmu. Čak mislim da ih ovakve pojave, ukoliko prođu bez posledica po njih, motivišu na dalje uništavanje imovine poreskih obveznika. Radi se o procentualno malom broju vandala, u odnosu na ogroman broj Novosađana koji imaju visoko razvijeno, pre svega, kućno vaspitanje, kulturu i usađenu ljubav prema Novom Sadu", navodi Nožinić.
 
 
Kako dodaje, šteta koju vandali načine na godišnjem nivou meri se desetinama miliona dinara. 
 
"'Gradsko zelenilo' maksimalno podržava odluku Skupštine grada koja je nedavno doneta, a koja se odnosi na drastično povećanje kazni za komunalne prekršaje. To je nešto što se praktikuje u svetu i daje rezultate, pa nema razloga da ne koristimo pozitivna iskustva drugih", poručuje portparol "Zelenila" za naš portal.
  • plati pa klati

    23.08.2019 14:18
    na klupama najvise sede i unistavaju ih , lome oni koji ih nisu platili.
    Steata da se ne zna ko je pa da roditelji i ovi ne jedu dok ne isplate štetu.
    Da polezu Zakonu o saobraćaju kostalo bi kao 10 klupa.A sa izrsiteljima kao 100 ili 1000.
  • stasa

    23.08.2019 12:56
    Ja zaista moram da pohvalim PU na Detelinari ovako javno...svaki put kad je mali drk%%ija iz Jovana Hranilovica pravio zurke kad mama i tata nisu tu, na svaki poziv su izasli odmah i zurka je prestajala. Znam ja da je to njihova duznost, ali ljubazno, bez mnogo ispitivanja, zapisu, laku noc-laku noc i odrade svoj posao. Bravo momci!
  • Nikola

    23.08.2019 10:36
    Kladim se da niste objavili sve komentare .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti