Počeli 10. "Dani Brazila" u Novom Sadu

Jubilarni 10. "Dani Brazila" počeli su večeras uz brazilske ritmove u kulturnoj stanici "Eđšeg" i trajaće do 25. avgusta.
Počeli 10. "Dani Brazila" u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Na otvaranju su predstavljeni ovogodišnji programi samba, kapoera i plesnih radionica, a o svojim nastupima govorili su gosti iz Brazila, ali i ljudi iz domaće škole sambe. 
 
Prisutnima na otvaranju obratili su se ambasador Savezne Republike Brazil u Srbiji Eduardo Botelho Barbosa, umetnički direktor "Dana Brazila 2019" Vojislav Voja Malešev i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.
 
Кako se moglo čuti od organizatora, najveća zvezda Festivala biće jedan od najpopularnijih DJ-eva i producenata brazilske drum'n'bass scene DJ Patife. Pored njega nastupiće i Bloco Clandestiono i Tropicana Samba Show iz Moskve, Banda Berimbau iz Trsta i domaćini - novosadska škola sambe Bateria Sambansa.
 
Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada.
 
Program i radionice u okviru "Dana Brazila" biće održane na više lokacija u gradu, a neke od njih su Petrovaradinska tvrđava, Štrand, Letnji bioskop Кulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica "Eđšeg". Sve radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatni za Novosađane i njihove goste.
  • Jasmina

    24.08.2019 10:05
  • Ataševac

    24.08.2019 06:24
    Brazil
    Uf samba.joj
  • ratnici sa telepa

    24.08.2019 00:14
    najzad nešto
    normalno u gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura