FOTO: Antisemitski i neonacistički grafiti na Satelitu

Neonacistički grafiti i antisemitske poruke ispisani su na više zgrada na Satelitu, saznaje 021.rs.
FOTO: Antisemitski i neonacistički grafiti na Satelitu
Foto: 021.rs

Građani koji su se javili novosadskom informativnom portalu su naveli da su se ovi grafiti nedavno pojavili i da do sada niko nije reagovao na to što su zgrade u Ulici Miloja Čiplića, Stevana Momčilovića, Antona Urbana i druge išarane porukama mržnje.

Kako se uverio 021.rs, na zgradama se mogu videti nacrtani simboli nacista - kukasti i keltski krstovi, kao i znak "SS" koji je skraćenica od "Schutzstaffel" za jurišni odred nekadašnjih nacističkih elitnih jedinica. Takođe, na bar jednom zidu stoji i velika antisemitska poruka "judenfrei", što znači "slobodno od Jevreja", izraz koji su nacisti koristili za područje koje je "očišćeno" od Jevreja. Na zidovima zgrada se mogu videti i precrtane Davidove zvezde. 

Reporter 021.rs je na jednoj višespratnici video i poruku "smrt komunjarama", a na drugima ima precrtanih petokraka ili poruka protiv antifašističkog pokreta.

U Gradskoj kući su za 021.rs naveli da su primili prijavu o grafitima i da će što pre izdati nalog da se poruke mržnje prekreče, verovatno već u toku današnjeg dana.

U "Gradskom zelenilu", u čijem sastavu radi Antigrafiti jedinica, za 021.rs kažu da do sada nisu dobili nalog od Komunalne inspekcije da prekreče ove grafite mržnje, ali da će izaći na teren čim se to dogodi. 

  • Rambo

    29.08.2019 19:14
    @Novinar
    Ako već iznosite podatke, potrudite se da oni budu i istiniti. Da, u Hitlerovoj vojsci bilo je Jevreja, ali su oni listom bili oficiri-podmorničari. Jedini oni su takođe smeli da nose brade. Nisu nikoga mogli da spasu osim svojih porodica, ali kada bi oni otišli na dno u podmornici, i njihove porodice su odlazile put nekog konc logora.
  • Novinar

    29.08.2019 16:54
    @Istina...

    Da lis te Vi spremni za istinu evo veoma je lako i aj da pricamo o njoj.
    Da li znate da u Hitlerovoj vojsci su postojali generali koji su bili jevreji ? Da postojali su imate spisak, I oni su samio pokusali da spasu svoje neke rodjake neke su uspeli neke nisu u fas Nemackoj. Sada nas srbe izjednacavate sa njima kao da smo mi fasisti. Da li ste procitali ijedan dokument od Nedica kako je pocinjalo Vlada u okupiranjoj zemlji Srbiji. Tako je pocinjaloi svaki sastanak imate spisa o tom u muzejima. Nisam njegov fan da me ne smatrate za nesto samo iznosim cinjenice. Sada ispadnu srbi fasist jer je jedan deo jevreja ubijen u logorima koji su bili u Srbiji. A ko je bio na celu tih logora SRBI ili mozda Nemci i madjari koji su cinili masakre po zemlji.
    Takodje imate i po spisima hrvate koji su se gnusali NDH i koji su bili proterani iz nje.
    Isto i Muslimanske hodze koje su spasavali pravoslavne ima ih dosta mogu o tome puno da pisem . Imapuno podataka iz istorije ali samo gledati jedne te iste i pokazivati da smo uvek problem pa tako to ne ide.

    Ali nema veze istina ce izaci na videlo kad tad polako
  • ARMAGEDON

    29.08.2019 16:04
    @ Radoznali oposum
    nema potrebe da se pitaš, mrze ih samo frustrirani, iskompleksirani, sujetni, pre svega oni kojima je koeficijent inteligencije u minusu, mrze ih samo licemeri, stvorenja bez morala, časti i obraza! Mrze ih izdajnici sopstevenog naroda, prodane duše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti