FOTO: Uklonjeni antisemitski i neonacistički grafiti na Satelitu

Neonacistički grafiti i antisemitske poruke ispisane na više zgrada na Satelitu, prekrečene su nakon pisanja portala 021.rs.
FOTO: Uklonjeni antisemitski i neonacistički grafiti na Satelitu
Foto: 021.rs
Komunalna policija izdala je nalog "Antigrafiti jedinici" Gradskog zelenila da ukloni grafite, te su izašli na teren nakon pisanja našeg portala. Građani koji su se javili novosadskom informativnom portalu su naveli da su se ovi grafiti nedavno pojavili i da do sada niko nije reagovao na to što su zgrade u Ulici Miloja Čiplića, Stevana Momčilovića, Antona Urbana i druge išarane porukama mržnje.
 
Kako se uverio 021.rs, na zgradama su se mogli videti nacrtani simboli nacista - kukasti i keltski krstovi, kao i znak "SS" koji je skraćenica od "Schutzstaffel" za jurišni odred nekadašnjih nacističkih elitnih jedinica. 
 
Takođe, na bar jednom zidu stoji i velika antisemitska poruka "judenfrei", što znači "slobodno od Jevreja", izraz koji su nacisti koristili za područje koje je "očišćeno" od Jevreja. Na zidovima zgrada su se mogle videti i precrtane Davidove zvezde. 
  • kaća bi na tacni

    30.08.2019 21:39
    Kaze se SVAKO SAKUPLJA ISPOD SVOG PROZORA , kao sto uglavnom i baca.
  • Kole

    30.08.2019 16:34
    Vataj te bitange
    Kreč pokrio grafite al srsmotu nikako. Šta radi policija..pohapsite bitange obelodanite ki su I kaznite ih...ovako samo dzabe krečite
  • Brunova mama

    30.08.2019 13:03
    Zar nisu mogli da prekreče i potpis ovog nepismenog egomanijaka? Nestalo farbe, šta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti