Orban odlikovao Odsek za hungarologiju novosadskog Filozofskog fakulteta

Premijer Mađarske, Viktor Orban odlikovao je Odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu značajnim priznanjem "Zoltan Kaloš, za mađarski narod izvan matice".
Odlikovanje je šefu odseka, prof. dr Evi Toldi uručeno 19. avgusta na svečanosti u Parlamentu Mađarske, u Budimpešti. 
 
Prema obrazloženju, odlikovanje se dodeljuje za šezdesetogodišnji požrtvovani rad u obrazovanju profesora maternjeg jezika, prevodilaca i novinara, kao i za naučno-istraživačku i izdavačku delatnost. Posebno se naglašava veliki doprinos u obezbeđivanju vojvođanskog mađarskog kulturnog i duhovnog podmlatka, ali i očuvanju identiteta Mađara sa ovog podneblja. 
 
Svečanosti je, pored prof. dr Eve Toldi, prisustvovala i zamenica šefa odseka, prof. dr Edita Andrić.
  • Mira

    02.09.2019 11:40
    Nije greška
    Savo, grešite, jer na sajtu Univerziteta stoji slika diplome koju je potpisao Orban.
    http://www.uns.ac.rs/index.php/vesti-2/6747-priznanje-hungarologija
  • sava

    30.08.2019 16:32
    Ko daje odlikovanja ?
    Velika je greška u članku a i u samom naslovu. Odlikovanja deli Predsednik republike Janoš Ader, a ne premijer Orban. Ne mešejmo babe i žabe. Potpredsenik vlade je uručio sama odlikovanja, ali Predsednik republike dodeljuje odlikovanja.
  • Pera šofer Minhen

    30.08.2019 14:52
    Svaka čast
    Na toj katedri sam naučio mađarski. Dobio mađarski pasoš i došao u Nemačku. Svaka čast, pogotovo profesorici Editi Andrić. Samo napred. Gratulatok es minden jol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.