FOTO: Seča sedam starih topola u Limanskom parku, najavljena sadnja 300 mladih stabala

Radnici "Gradskog zelenila" u petak su u Limanskom parku posekli sedam suvih stabala topole, a na još četiri topole su posečene grane.
FOTO: Seča sedam starih topola u Limanskom parku, najavljena sadnja 300 mladih stabala
Foto: 021.rs

U Zelenilu su za 021.rs naveli da se radi o planiranom sukcesivnom uklanjanju starih topola koje se izvodi u ovom parku već godinama, a potom se, kako kažu, sadi novo drveće.

Predviđeno je da se sve topole jednog dana zamene, jer su već stare i odavno su obavile svoju ulogu.

U "Zelenilu" najavljuju da uskoro sledi sadnja 300 mladih sadnica u Limanskom parku, koji će naredne godine dobiti i zalivni sistem.

Podsetimo da u Limanskom parku već skoro dva meseca traju radovi na gradnji "zip lajna" za decu, rekonstrukcija skejt parka i gradnja malog skejt parka namenjenog za decu, kao i dva basket terena baš nekoliko desetina metara od mesta gde je obavljena seča stabala.

Dodajmo i da Limanski park očekuju još veći radovi, kada bude usvojen poseban urbanistički plan koji se odnosi samo na ovu zelenu površinu. Ono što je sigurno jeste da će u delu parka prema Šekspirovoj biti ugostiteljski objekat, poslastičarnica, od više stotina kvadrata, a da će se privremene barake Zelenila prema Bulevaru despota Stefana srušiti i umesto njih sagraditi stalan objekat namenjen ovom gradskom preduzeću.

  • Mastodont

    03.09.2019 09:53
    @deda

    Daj ne histeriši, jeste sva ta drva isto treba da sade, ali ništa topolama ne fali, nastradao neko jednom od nje kad su nabili par hiljada ljudi da kampuje u parku usred oluje. Veće su ti šanse da fasuješ saksiju po glavi nego granu topole.
  • Limanci

    02.09.2019 11:47
    Limanski park
    ...i onda kada sve saseku, odnosno ostave trč po koje drvo "nazovi parkom", uvešće da se plaća ulazak na igrališta za decu. Bolje bi im bilo da se ugledaju na park u Londonu, šta se sve pravi od puno drveća, penjalice, mostići ograđeni, kućice na drvetu, zip lajn od drveta do drveta...nego ovo gde su natakli u mesto u hladovinu neku pod drvećem, ne, nego da upekne sunce i potom nigde nikog. Igralište lepo što su renovirali, ali je jako siromašno, ljuljaške se čekaju mesecima, one pentralice ništa specijalno, može tu još tobogana da se stavi, ono što deca i mala i velika najviše vole, tuneli... Praznina Limanskog parka, bez obzira što tu nešto novo uvode, onaj ko osmišlja- jadno je, prazno,ali ajd da se "kaže nije da nema ničeg"
  • Жаре

    01.09.2019 22:25
    Нек се ради и да се здраво
    Сјеци ј*бо и' ти нарашће друга још љепша

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti