Zemljotres kod Tuzle osetio se i u Novom Sadu

Zemljotres koji se oko 15 časova dogodio kod Tuzle u Bosni i Hercegovini, snage magnitude od oko 4,7-4,9 Rihtera, osetio se i u Novom Sadu.
Zemljotres kod Tuzle osetio se i u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako su za 021.rs ispričali mnogobrojni građani Limana, Novog naselja, Detelinare, Futoga i drugih delova grada, zgrade su se zatresle, a nemali broj ljudi i u prizemnim kućama je osetio podrhtavanje.

"Čula sam neko pucketanje, a onda i videla da se luster ljulja što me je iznenadilo, ali sam odmah shvatila i da je u pitanju zemljores", kaže jedna Novosađanka.

Građani su naveli i da je udar zemljotresa trajao oko desetak sekundi.

Podaci sa sajta Republičkog seizmološkog zavoda pokazuju da je bio zemljotres, što je zabeležila i merna stanica na Fruškoj gori.

  

Kako prenose mediji iz BiH, zemljotres je zabeležen šest kilometara od Mramora, kod Tuzle. Registrovan je na dubini od pet kilometara. Zemljotres se osetio i u Sarajevu, a registrovan je na udaljenosti od 91 kilometar, podaci su Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Zemljotres se osetio u Bosni i Hercegovini. Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Oko 17 časova ovaj region pogodio je još jedan zemljotres, nešto slabijeg inteziteta, koji se nije osetio u Novom Sadu, a radi se o smirivanju tla.

Podsetimo da se i pre mesec dana u Novom Sadu  osetio zemljotres koji se dogodio na granici Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

  • daelko bilo

    30.08.2019 21:33
    adrenalin
    Jedna samoživa vrata od ormana se otvorila sama i to brzo .Rekoh ili je horor ili zemljotres. Gledam ko će da izadje .Drugo se nista nije osetilo sem onog mlaznjaka.Poremetio mi srčku jer se nije cuo izdaleka .
    Probajte da vratite faktor koji nedostaje u Tuzlu mozda ce se tlo smiriti.
  • /

    30.08.2019 21:02
    /
    @Sremac
    ne pravi se pametan
    a zasto se nesreca koju sam naveo nije pojavila pored svih gluposti koje se objavljuju

    obrati paznju da se i udesi bicklista stave u naslov a povreda kicme starice u istom clanku objavi u jednoj recenici
  • Zahe Bant

    30.08.2019 20:44
    @Ceca
    "Takođe i u poreskoj upravi u ulici Modene."
    U to vreme poreznici ne rade sa strankama.
    Neka se i njima malo "tresu ga*e", da vide kako je nama kad oni naiđu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.