Miličić prodaje NBA prsten za obolelu decu

Prvotimac Minesote Darko Miličić prodaje šampionski prsten koji dobijaju osvajači NBA lige kako bi prikupio sredstva za novosadske mališane obolele od Batenove bolesti.

Prvotimac Minesote Darko Miličić prodaje šampionski prsten koji dobijaju osvajači NBA lige kako bi prikupio sredstva za novosadske mališane obolele od Batenove bolesti. Prema njegovim rečima, prsten je prsten i ako može da spasi ljudske živote, ne treba mu.

Pored šampionskog prstena koji je dobio za osvajanje NBA šampionata sa Detroit Pistonsima, Miličić je na aukciju stavio i dresove sa autogramima kao i pojas koji je dobio na poklon od NBA legende Rašida Valasa.

Novosadski košarkaš se nada da će prodajom prstena biti sakupljeno dovoljno sredstava da se deci oboleloj od Batenove bolesti obezbedi put u Kinu i tretman matičnim ćelijama koji košta oko 35.000 dolara. Proslavljeni centar već je uplatio 120 hiljada dolara za lečenje Zoje, Alekse, Luke i Strahinje, a sa druge strane, niko od državnih organa za sad nije prstom mrdnuo da pomogne ovim mališanima.

Batenova bolest javlja se u trećoj godini života i počinje teškim epileptičnim napadima, zatim dete prestaje da priča, hoda, ne može više da komunicira. Ishod je za sad uvek fatalan, a umire se između 8. i 12. godine. Međutim, roditelji polažu nade u tretmane matičnim ćelijama koje rade lekari u Pekingu, a cena terapije za jedno dete iznosi nešto više od 30.000 dolara. (M.S.)

  • Marko

    08.04.2011 07:20
    Bravo Darko. Lep gest!
  • janko

    08.04.2011 06:53
    @Janko
    ovo je srbin a ti si serBenda (koja se lazno predstavlja, ali sta drugo i ocekivati od takvih)
  • Janko

    07.04.2011 22:14
    Konacno jedna dobra srbenda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti