Rotarijanci donirali udruženju Spans hranu za napuštene pse

Rotari klub "Novi Sad Dunav" donirao je Udruženju za zaštitu životinja "Spans" 350 kilograma hrane za pse.
Kako navode, želeli su da pomognu grupi volontera koji se svakodnevno brinu za više od 60 napuštenih pasa, smeštenih na tri lokacije u gradu.
 
"Svaka pomoć je više nego dobrodošla, jer broj napuštenih pasa raste iz dana u dan, a naši kapaciteti i mogućnosti su već odavno iscrpljeni. Njih je sve više, a nas je premalo. Ova donacija će nam znatno olakšati brigu oko hrane, barem u narednih mesec dana", poručili su Spansovci. 
 
Rotarijanci su, kako kažu, ovom akcijom želeli i da "skrenu pažnju javnosti na svakodnevnu 'borbu' koju volonteri Spansa vode kako bi napušteni psi dobili adekvatan smeštaj, pristojan obrok i zdravstvenu negu kada je ona neophodna".
 
"Svako od nas neka učini onoliko koliko je u njegovoj mogućnosti i već ćemo učiniti puno. Ne mora to uvek biti novac ili hrana. Nekad je dovoljno samo odvojiti vreme za ova divna stvorenja, doći i pomaziti ih, prošetati, pomoći u čišćenju, prevesti do veterinara i već ste učinili veliku stvar. Način na koji će vam se ovi psi zahvaliti, maženjem i radošću, već je dovoljna nagrada", kaže Zoran Simović iz RC "Novi Sad Dunav". 
 
Rotarijanci su podržali akciju Spansa "Udomi, ne kupuj", kojom se apeluje na javnost da, umesto kupovine rasnih pasa, svoje srce i domove otvore za pse iz azila. "I sam sam vlasnik uličnog psa, Flekice, koja je jednog dana sama ušla u naše dvorište i jednostavno odlučila da ona nas usvoji. Svojim divnim karakterom nam već tri godine ulepšava svaki dan i nijednog momenta se nismo pokajali što smo je zadržali", navodi Vladimir Nikić. 
 
Pored hrane, uz pomoć Teniskog kluba Vojvodina, azilu je poklonjeno i stotinak teniskih loptica.
  • marko

    11.09.2019 21:32
    Ovi ljudi koji zaista vole životinje bi trebali da vode azil za životinje i da ih za to plaćamo, a ne činovnici koje zabole...
  • MAŠA NS

    08.09.2019 07:52
    Zašto
    svi ne učinimo više da se ovim predivnim životinjama, koja su se, ne svojom krivicom našla na ulici, bude bolje... Zašto i dalje puštamo nesavesne vlasnike da ih svako veče izbacuju iz kola pored parkova, na ulicu i za to niko ne odgovara, niko nije kažnjen... Zašto se ne ugledamo na države koje su taj problem rešile, vrlo je jednostavno, uzećemo njihov recept. Treba nam više azila da se te nesrećne životinje smeste a ne da lutaju ulicama gladni i žedni leti, gladni i smrznuti zimi..Milioni iz ovog grada odlaze u ko zna čije džepove, nelegalno, pranjem novca, "investicijama"... ( da ne navodimo imena) a za pse niko ne mari i svima smetaju osim nekolicini dobrih ljudi....Hvala Rotary klubu, hvala SPANS-u....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti