Lađari upozorili da novosadski pecaroši rizikuju život kad pecaju preblizu novog mosta

Novi Sad je zbog suženih gabarita plovnog puta, dve uzastopne krivine, sidrišta i ulaza u kanal DTD izuzetno zahtevan za plovidbu, a čamci koji se nalaze u blizini novog drumsko-železničkog mosta smetaju navigatorima brodova čak i kada se nalaze izvan obeleženih gabarita plovnog puta, upozorilo je Udruženje lađara Srbije.
Lađari upozorili da novosadski pecaroši rizikuju život kad pecaju preblizu novog mosta
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako ističu u ovom udruženju, više puta su upozoravali na ovaj problem i situacija se malo primirila. 
 
"Rečna policija je revnosno radila svoj posao i donekle su održavali plovidbu kroz Novi Sad bezbednom. Problem je počeo ponovo da se pojavljuje, pogotovo su kritični dani vikenda kada je pojava pecaroša u porastu. Često, zbog velike brzine nizvodnih brodova i velikog 'padanja' u krivini neposredno posle mosta, krma broda dolazi u graničnu zonu obeleženog plovnog puta i čamci koji se tu nalaze rizikuju sudar ili prevrtanje od vodenog talasa", upozoravaju Lađari.
 
Dalje apeluju na Inspekciju plovidbe i rečnu policiju da nastave sa redovnim kontrolama i kažnjavanjem neodgovornih nautičara, a na pecaroše apeluju da pročitaju Preporuke za bezbednu plovidbu rekama, kako bi se izbegle nezgode i moguće ljudske žrtve.
  • Wolf 359

    09.09.2019 09:56
    Sve sto je navedeno je apsolutno tacno. Da nam je recni saobracaj razvijeniji,ovih pojava ne bi bilo. Po narodski - prazan dunav,pa ima mesta i za pecarose.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti