Traže se investitori za gradnju hotela i mosta na Kanalu DTD

Grad Novi Sad raspisao je neobavezujući javni poziv za prikupljanje ponuda za gradnju hotela i pešačko-biciklističkog mosta na Kanalu DTD, kod ušća u Dunav.
Poziv je usledio dva meseca nakon što je završen arhitektonski konkurs za projekat hotela i mosta koji je Grad koštao više od dva miliona dinara, a iznenađenje je da se u pozivu investitorima kaže da nisu u obavezi da koriste ideje sa konkursa, nego mogu da predlože alternativna rešenja za hotel i most.
 
U pozivu se ne objašnjava zašto je Grad odlučio da eventualno odbaci arhitektonske radove koji su plaćeni pozamašnom sumom, ali se navodi da je ideja da se privlačenjem investicija i otvaranjem novih radnih mesta poboljša kvalitet života lokalnog stanovništva.
 
Ponuđač osim svoje ideje kako će izgledati hotel i most, treba u pismu da predloži iznos ulaganja, način finansiranja, okvirni poslovni plan, vremenski rok za realizaciju investicije i da priloži druga prateća dokumenta. U pozivu lokalna vlast navodi i da ponuđači imaju pravo uvida u dokumentaciju posle potpisivanja izjave o čuvanju poverljivih podataka, mada se ne objašnjava šta je poverljivo u projektu gradnje hotela i mosta na Kanalu DTD koji se u urbanističkim planovima nalaze decenijama.
 
Grad je naveo i da će nakon roka za dostavljanje pisama o zainteresovanosti, što je 8. novembar, uraditi analaizu i odlučiti hoće li nastaviti potragu za investitorima za gradnju hotela i mosta.
 
Arhitektonska rešenja koja su pristigla na nedavni konkurs možete pogledati OVDE, a podsetimo da je pešačko-biciklistički most prema planovima iz Strategije održivog razgoja grada trebalo da se gradi 2020. godine. U tom planu procenjana vrednost gradnje mosta je bila oko 14 miliona dinara, ali predložena rešenja i ideje sa nedavnog arhitektonskog konkursa su evidentno skuplja jer nisu samo obični prelazi preko vodene površine poput postojećih mostova preko Kanala DTD.
  • Bili Kid

    09.09.2019 23:13
    Ejjjj SNS-ovci kad vec smisljate za izbore Dubai u Novom Sadu, budite malo kreativni! Ovo je za neke retarde i maloumne sa pola mozga. Od mene i mojih necete glas dobiti SIGURNO sve da sagradite Burj Kaifu pored katedrale!
  • Sanja

    09.09.2019 20:58
    Most može da sačeka
    Dajte nam kanalizaciju!!!
    Ljudi ppa da li je ovo važnije od kanalizacione mreže koje nema veći deo naselja u Novom Sadu???
  • Dejan

    09.09.2019 20:52
    Dil
    Nista bolje na Oficirac otici dzabe i gledati sav taj suludi svet preko puta, silosi, rafinerija i toplana, platiti da bi satro uzivao u tome ! Ista prica sa ovim dilejama sto trce po trznim centrima i kupuju ,,markirano,, a na Najlonu imaju original za sitne novce, jeste treba se sagnuti i kopati a tamo imaju ,,na dohvat ruke,, ! Iz silosa purnja prasina, tu je luka sa pretovarom i sekundarnim smecem, preko puta rafinarija koja zna da vonja kad se desi akcident i elektrana koja purnja zimi kao luda, ako je to za uzivanje onda slazite nekog i dovucite ga tu preko slikica i neke fejk price sa srbskim doruckom ! Pored stoje parkirani trash ledolomci a zajmimo tudje kad zagusti, malo ispred curi kanalizacija, NS grad omladine i kulture, znaci ovde su babe i zabe sestre u prici koje jedu rusku salatu i cirkaju sljivovicu i sve im je lepo na kraju dogadjaja !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti