Završena nadogradnja OŠ "Vuk Karadžić" na Salajci i adaptiran prostor za vrtić

Završena je nadogradnja Osnovne škole "Vuk Karadžić" na Salajci čije je ovaj objekat dobio još 400 m2 prostora, odnosno četiri učionice, dva toaleta i jednu prostoriju za nastavnike.
Za ovu školu u 2019. godini predviđena su i sredstva iz budžeta Grada za održavanje kuhinje i trpezarije, za zamenu podne i zidne obloge, dotrajalih instalacija vodovoda i kanalizacije u kuhinji, stolariju i za molersko-farbarske radove. Takođe, u prizemlju objekta adaptiran je prostor za decu predškolskog uzrasta, koji će biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".
 
Za sve ove radove iz budžeta Grada izdvojeno je 56 miliona dinara, dok je 2,5 miliona dala Pokrajina preko konkursa za rekonstrukciju kotlarnice. 
 
"Očekuje nas proširenje kapaciteta vrtića 'Bambi' na Salajci, kao i rekonstrukcija vrtića u Miletićevoj ulici, kada ćemo decu iz tih objekata privremeno premestiti da borave u ovima sa proširenim kapacitetom, da što manje trpi proces nastave i čuvanja dece predškolskog uzrasta. Ovo je prvi put da smo u istom dvorištu spojili školu i predškolsku ustanovu, s tim da veoma vodimo računa o aspektu bezbednosti zbog različitog uzrasta dece", rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Direktorka škole Zorica Zeljković istakla da se ovim proširivanjem kapaciteta stiču uslovi da se poveća broj dece koja pohađaju nastavu, te da od ove godine škola ulazi u jednosmensku nastavu. Ona je rekla da će, zahvaljujući renoviranoj kuhinji sa trpezarijom, svaki učenik od prvog do četvrtog razreda moći u objektu škole da ima i ručak.
  • Gradjanin

    09.09.2019 20:04
    Bravo za građane, što su uplatom poreza i prireza omogućili sredstva za proširenje škole.

  • Pokojni Čika Franja

    09.09.2019 13:41
    "dižite škole, deca vAs Mole!"
    Lepa vest :*)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.